VIII. Kultúr- Péntek

VIII. Kultúr- Péntek

Nehéz volt elképzelni, de végül sikerült meg is valósítani. Így jellemezhető az idei Kultúr-Péntek program megszervezése, mivel a járványügyi helyzet miatt ismét kreatív megoldásokat kellett találjunk arra, hogy a temesvári és a vidéki diákok együtt, de mégis külön és biztonságban töltsenek el egy pénteki napot a kultúra jegyében. Így az internet segítségével hibrid eseményt szervezünk a diákok számára, a Zoom online platformon „találkoztunk” és minden diák saját iskolájából csatlakozhatott az eseményre. Az idei Kultúr-Péntek programsorozat vetélkedőszerű lesz és fő témája a zene.
Az idei Kultúr-Péntek első fordulója november 26-án került megrendezésre. A program résztvevői a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum VI. osztályos tanulói, és a Végvári Általános Iskola magyar tagozatán tanuló V-VII osztályos diákjai, azaz 12 csapat, melyből 10 temesvári és 2 végvári csapat. A próbák közé sorolható egy zenés bemutatkozás, hangszerkészítés makaróniból, levélírás Bartók Bélának és magyar régi és új slágerek szövegeiből összeállított keresztrejtvény megfejtése. A próbák mellett a diákok Virginás Tar Emese muzeológus kiselőadásából belekóstolhattak Bartók Béla munkásságába, zenés mozgásfoglalkozáson vehettek részt, majd a nap meglepetése a Sleepin’ Insomnia temesvári zenekar minikoncertje volt. A fiatal zenészek bemutatták a gyerekeknek a saját hangszereiket, majd pár szóban bíztatták őket arra, hogy érdemes zenélni, hangszeren játszani, mert az kikapcsol, lenyugtat és felvidít.
A Kultúr-Péntek program jó szórakozást jelentett és kizökkenést a megszokott tevékenységekből, a résztvevőknek és szervezőknek egyaránt.
A program lebonyolításában az önkénteses diákcsapat segített: Tamás Krisztina , Szász Botond, Pap Róbert, Munteanu Andrea, Benke Andrea, Forray Zsolt, Barabás Adél, Szömördi Mercédesz , Elekes Ingrid , Radó Krisztián, Mayer Yvette, Kuglis Albert és Csata Dorottya. Segítő tanárok: Mureșan Noémi, Kis Pataki Adél és Oláh Katalin. Külön köszönjük a zsűritagoknak is: Gecse- Madaras Júliának és Păduraru Szilviának. A KultúrProgram támogatója az Integratio Alapítvány, parnerek a csatlakozó iskolák.
Programfelelős: Băruță Krisztina
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 













Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator