Nemzeti Összetartozás Napja

Nemzeti Összetartozás Napja

Iskolánkban hagyománynak számít, hogy a Nemzeti Összetartozás Napján vendégül látjuk a testvérintézményeink kisdiákjait, lehetőséget teremtve az ismerkedésre, alkotó tevékenységekre. Az idén ez kissé másként zajlott, hiszen a koronavírus okozta járvány végett a testvériskolák diákjai nem lehettek jelen, azonban igyekeztünk másképpen megszervezni ezt a rendezvényt. Május folyamán alkotó tevékenységeket hirdettünk meg, pontosabban egy rajz és egy fogalmazásíró versenyt. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy sok szép munka érkezett, Szabadkáról, Szegedről, Aradról, a megyei iskolák részéről, Újszentesről, Lugosról, valamint a temesvári Gerhardinum Római-Katolikus Teológiai Líceumból is.

A III-IV. osztályos kisdiákok számára egy fogalmazásíró versenyt hirdettünk meg. A gyermekek megadott kulcsszavak segítségével írtak fogalmazást, melyek e naphoz kapcsolódtak, mint ,,összetartozás”, ,,büszkeség”, ,,barátság”. Huszonnyolc tanuló jelentkezett a versenyre, a mezőny erős volt, igazi kihívást jelentett a zsűrinek kiválasztani a legjobb irodalmi alkotásokat, hiszen a beérkezett munkák javarésze igazolta, hogy a kisiskolások nemcsak rajz területen, hanem írásban is tudnak ügyesek, kreatívak lenni. Oláh Katalin irodalom szakos tanárnő, Varga Ildikó tanítónő és Milos Annamária X. osztályos diák rangsorolták a tehetséges gyermekek munkáit, akik a következő helyezést érték el: I. díjat érdemelt ki a szabadkai Tímár Mártin és a temesvári Fórika Tamás; II. díjat Árokszállási Ivett és Botka Petra ért el Szabadkáról, III. díjban részesült Bajkai-Fábián József Antal Temesvárról és Gávrity Barbara Szabadkáról. Dicséretet kapott: Mátyási Natália és Bugarsky Márk Temesvárról, valamint Csonka Mário és Oravec Bianca Szabadkáról. A nyertes fogalmazásokat a Sziporka diákfolyóiratunkban is megjelentetjük.

A Csodálatos mesevilág című rajzverseny témáját a magyar népmesevilágból merítettük, a gyerekek kedvenc népmeséjük egyik jelenetét rajzolták meg szabadon választott technikával. A zsűri tagjai, Nüszl Erzsébet, Szabó Csilla pedagógusok és Jánosi Anett XI. osztályos diák számos értékes munka közül választották ki a legjobbakat. I. díjat kapott a temesvári Kaizler Dóra Henrietta, Lábadi Glória, Lukács Erika és Székely Brigitta, valamint a szabadkai Kakuszi Kira és Szikora Lili, II. díjban részesült a temesvári Ratkai Máté, Péter Nimród és Molnos Abibél, illetve a szabadkai Döme Iringó és Dudás Ivett. III. díjat kapott Kuglis Dalma Újszentesről, Jurcsák Renáta Szabadkáról, valamint Palkó Csaba, Gáll Laura és Csóka Emese Temesvárról. Dicséretben részesült több diák is, így Szilágyi Maja, Hegedűs Léna és Molnár Vivienn Szabadkáról, Zibók Réka Szegedről, Balog Sára Aradról, Sajti Brigitta Lugosról, Pătruț Melisa Újszentesről, Ferencz Szende a Gerhardinum Római-Katolikus Teológiai Líceumból, valamint Mátéfi Erin, Ugron Emese, Kovács Ádám, Zabos Krisztina, Horváth Boglárka és Kovács Elizabeth a Bartók Béla Elméleti Líceumból. A beérkezett munkákból egy szabadtéri kiállítást készítettünk az iskola udvarán.

Szívből gratulálunk mindannyiuknak a kiérdemelt eredményekhez!

A szervezőcsapat nevében Milos Edit, Pál Krisztina és Tamási Emese tanítónők

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator