Középiskolás Vezetői Fórum

Középiskolás Vezetői Fórum

A Rákóczi Szövetség a 2020-as évet egy Középiskolás Vezetői Fórummal indította el. Az eseményre intézményenként négy diák és egy tanár jelentkezhetett. Iskolánkat Balogh Szandra (X.MI), Jakab Árpád (X.MI), Máthé Laura (X.MI), Forray Zsolt (IX.TT) és Gecse Madaras Júlia képviselték
A csapat- és közösségépítő programok mellett megismertük a jövőbeli programokat, a kirándulásokat és a pályázati lehetőségeket. Január 31-én, pénteken, 15 órakor érkeztünk meg Budapestre. Miután mindenki elfoglalta a szobáját és megpihent, elindultunk a Budapesti Műszaki Egyetemre. A megnyitó után a Hazajáró műsor vezetői: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor tartottak bemutatót az utazásaikról, a műsor megalapításáról és jövőjéről. A vacsora után csapatépítő játékokat játszottunk.
Másnap korán kellett kelni, hogy meg tudjunk reggelizni és időben elérjünk Kiss Róbert Richárd újságíró és kommunikációs szakember előadására. Az előadáson részt vett Garai Bendegúz színész is, aki a Középsuli sorozatban is szerepelt. A vége fele az önként jelentkező diákok fel tudtak tenni három kérdést Bendegúznak, aki a Richárd által megszabott kommunikációs módszerekkel válaszolt. Én is vállalkoztam kérdést feltevő diáknak, és leszámítva a lámpalázat, amit az ötszázötven ember előtti megjelenés okozott, meg tudtam lepni Bendegúzt néhány kérdéssel.
Ezt követően a Rákóczi Szövetség tájékoztatóján vettünk részt, ahol bemutatták a Szövetség jövőre néző terveit.
Az ebéd után elindultunk a Kossuth térre, egy izgalmas élőképet alkottunk meg, majd betekintést nyerhettünk az országházba, ami egy felejthetetlen élmény volt.
A jól megérdemelt vacsora után a Magyar Nemzeti Táncszínház előadásán vettünk rész, ahol egy csodálatos táncnak lehettünk szemtanúi Szabadság ’89 címmel, amely a 30 évvel ezelőtti temesvári forradalom emlékére készült.
Másnap, reggeli után a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott búcsú kerekasztal-beszélgetéssel zárult a program.
Számomra a hétvége nagyon jó élmény volt, amire örömmel fogok visszanézni.
A csapat nevében, Forray Zsolt


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator