Nemzeti Összetartozás Napja

Nemzeti Összetartozás Napja

 

 

      Iskolánk tanítói közösségének szervezésében immár tizedik alkalommal került sor június 7-én a Gyermekek a DKMT Eurorégióban nevet viselő rendezvényre. A Nemzeti Összetartozás jegyében ezen a napon meghívtuk hazai és határon túli testvériskoláinkat. Idén a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola, illetve a Végvári Általános Iskola diákjai és pedagógusai vettek részt a rendezvényünkön, kiváló alkalmat nyújtva a testvériskoláinkkal való szorosabb együttműködésre, barátkozásra, magyar népi kultúránk, néphagyományaink megismerésére. A résztvevő kisdiákok az iskola megtekintése és a megnyitó után népdalvetélkedő és festőverseny keretén belül mutathatták be tehetségüket és tudásukat, lehetőségük  volt ismerkedni, barátkozni a különböző iskolákból érkező társaikkal, beletekinteni a helyi iskola mozgalmas életébe. A vetélkedők után megtekintették az Árgyélus királyfi, azaz Ki lopta el az almákat? című bábelőadást Meggyes Lábadi Éva temesvári magyar bábszínművész előadásában, aki nemegyszer talpra állította, megtáncoltatta és megénekeltette a közönséget, viharos sikert aratva. Az eredményhirdetés és a közös ebéd után városnézésre és egy jól megérdemelt fagyizásra került sor.

 

A népdalvetélkedőn Szilágyi Borbála, Szabó Csilla és Tamási Emese pedagógusok rangsorolták a bátor énekeseket, akik a következő helyezést érték el: Győri Attila Vésztőről és Varga András Temesvárról I. díjat, Csüllög Orsolya Vésztőről, Sebők Virág Szegedről és Nagy Edina Temesvárról II. díjat, III. helyezést a temesvári Farkas-Erdély Kinga, Mag Tímea és Fóris Zoltán kapott. Dicséretben részesült Tataru Erwin-Vladimir, Somogyi Stefan, Kajnák Péter és Mladenov Rubi. A vetélkedő után Balázs Melinda tanító néni babzsákos ritmusgyakorlatokat tanított a versenyzőknek.

 

A festőversenyen egy felolvasott magyar népmese alapján dolgozták ki munkájukat a tanulók szabadon választott technikát alkalmazva. A következő helyezést állapította meg Salamon Katalin és Milos Edit tanítónő: I. díjat kapott Lakatos Renáta Szegedről és Benedek Anthónyia Temesvárról, II. díjban részesült Tölcsér Anna Vésztőről, Palicsák Bernadett Végvárról, Festő András, Papp Izabella, Nagy Emma, Juhász Antónia Temesvárról. III. helyezést ért el Varga Csongor, Deutsch Izabell Sabine és Kerekes Edwin Végvárról, Csák Kitti Szegedről, illetve Fernengel Júlia és Cseresznyés Melinda Temesvárról. Dicséretet kapott Salamon Ágota Natália, Szarvas Edina, Farkas Andrea, Pintea Robert és Mátyás Andrea Végvárról, illetve Péter Hanna, Kulcsár Medárd, Botnar Funeriu Rares, Török Kinga, Miklós Erzsébet, Tóth Gimi Róbert és Chilom Sonya Temesvárról.   

 

Reményeink szerint újra alkalmat tudtunk biztosítani a különböző országokba, iskolákba járó magyar kisdiákoknak az ismerkedésre, a baráti kapcsolatok kialakítására, a pedagógusoknak pedig a szakmai tapasztalatcserére. Úgy éreztük, megszűnnek az országhatárok, nem számít, ki honnan érkezett, az anyaországból, Temesvárról vagy Temes megye más településéről, tudjuk, hogy összetartozunk, nemzeti értékeink közösek és bízunk abban, hogy a kialakult kapcsolatokat az összefogás jegyében tovább építjük, ápoljuk hasonló találkozóinkon.

                 Milos Edit, Pál Krisztina és Tamási Emese

                                           programfelelősök               






















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator