Bál, bál, maszkabál ...

Bál, bál, maszkabál ...

 


Gyerekzsivaj, lárma, izgalom töltötte be 2015. január 22-én délután a Bartók Béla Elméleti Líceumot. Kicsik és nagyok, ovisok és iskolások egyaránt nagy izgalommal várták az idei farsangi felvonulás kezdetét. Már tavaly is összefogott óvoda és iskola, tanítók és óvónők, szülők és nagyszülők, hogy mindjárt a farsangi időszak elejére elkészüljenek a maskarák és helyet kapjon a díszes seregszemle.


Az idén a Bartók Béla Elméleti Líceum óvodája, a hagyományos I. és II. osztálya, valamint a 11-es Napközis Óvoda magyar csoportja döntöttek az együtt farsangolás mellett. Sok ötletes álarc, vidám maskara és jó jelmezvers szórakoztatta a publikumot. A bemutatkozások és az együtt éneklés után a tanítók és óvó nénik vezetésével helyet kapott a játék, vigalom és sok-sok tánc. A játékban kellemesen elfáradt gyermekek jutalma idén sem maradt el: volt díszoklevél, ajándékcsomag valamint a jól megérdemelt, hagyományos farsangi fánk.


Immár második évben szerveztünk ilyen népes farsangot, amellyel erősíteni kívánjuk iskola és óvoda kapcsolatát, családok és pedagógusok közötti szilárd együttműködést – vallották a szervezők (Bálint Gyöngyi, Barabás Mónika, Izmendi Emőke, Molnár Kármen óvó nénik, Adorjányi Borbála és Szabó Ferenc tanítók). Természetesen ezzel a rendezvénnyel zártuk a „2014-a magyar felsősők éve” rendezvénysorozatunkat, mely a Bethlen Gábor Alap támogatásásval jöhetett létre – mondotta el Adorjányi Borbála tanítónő, a program felelőse.


Mivel ez a rendezvény éppen a Magyar Kultúra Napján volt, ezért a szervezők köszöntő beszédükben külön kitértek ennek a napnak a jelentőségére.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator