Határon Túli Magyar Középiskolások Tábora

Határon Túli Magyar Középiskolások Tábora

2014. július 13–21 között került megrendezésre immár 21. alkalommal a Határon Túli Magyar Középiskolások Tábora Paks mellett, Cseresznyésen a felújított Erdei Iskolában.

Idén hat térségből érkeztek ide fiatalok: Adáról (Vajdaság), Galántáról (Felvidék), Kézdivásárhelyről, Lupény környékéről, Temesvárról és Viskről (Kárpátalja). Mesés hagyományok – hagyományos mesék volt a tábor témája, s az előadások ezt járták körül. Meghívottak voltak Perjámosi Sándor művelődéstörténész, aki Benedek Elek munkásságát mutatta be, Sebestyén István mesemondó, Torma Zita meseterapeuta és Cserenyecz Katalin néprajzos. Emellett a diákok dráma, vers- és prózamondó, zene, film és újságíró kiscsoportos tevékenységeken vettek részt, ennek eredményeképpen elkészült a tábor filmje János és Julianna címmel, a tábor lapja, a Visszhang, a táborozók műsort mutattak be a paksi Jézus szíve templomban valamint a táborzáró gálán. A résztvevőknek kikapcsolódni is volt alkalmuk, meghallgathatták Gyukics Gábor költő és Dóra Attila zenész jazz-költészeti performanszát, együtt énekelhettek a Vetővirág népzenei együttessel, élvezhették az Orange Noodles diákzenekar kiskoncertjét. Volt kirándulás Kecskemétre, Duna-i sárkányhajózás, városnézés Pakson, retro-disco és táncház.

Temesvárt Stan Krisztina, Frig Emília, Bicsok Andrea és Câmpianu Csenge képviselte, ők az újságíró, a filmes és a dráma csoportban tevékenykedtek, kísérőtanáruk Bartyik Zita volt, aki egyben az újságíró csoportot is vezette.

A tábor filmje itt tekinthető meg:

A zárógáláról válogatás:

 

Más, a táborban készült felvételek:

 

 









Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator