Társadalomtudomány tehetséggondozó program zárórendezvénye

Társadalomtudomány tehetséggondozó program zárórendezvénye

Február 26-án került sor az Integratio Alapítvány Élet a rendszerváltás előtt című társadalomtudomány tehetséggondozó program zárórendezvényére.


A novemberben induló programon dr.Toró Tibor szociológus egy workshop keretében bemutatta a kutatásmódszertan alapjait az érdeklődő diákoknak. Az ezt követő időszakban a diákok mentoraik segítségével összeállították kutatási tervüket és elkezdték kutatási munkájukat, főként az interjú módszerét alkalmazva.


A zárórendezvény színvonalas bemutatói azt bizonyítják, hogy a diákok alaposabban megismerték a közelmúlt történelmi eseményeit és alkalmazni tudták a kutatási módszertant. A bemutatott dolgozatok a következők voltak: Dédnagyapám életútja (Metz Norbert), Vallásos élet a rendszerváltás előtt (Fazakas Szilvia, Mogyorósi Szeréna-Amadé, Serb Tímea- Andrea), Élet a rendszerváltás előtt – gyerek és felnőtt szemmel (Bîtoanca Diana, Szabó Judit Nóra, Szabó Liza), Hagyományőrzés a rendszerváltás előtt és most (Forray Attila), A Fekete-tenger – Duna csatornázása, Ifjúsági (munka)táborok (Bányai Blanka-Tímea, Bányai Brigitte-Ildikó). Hatodik dolgozatként valósul meg az 1972-1982 között megjelent Juventusok digitalizálása és elemzése.


Az elkészült dolgozatok történelemórán, diákkonferenciákon, vetélkedőkön is bemutatásra kerülnek.


A diákok kutatási munkáját segítette: dr. Erdei Ildikó pszichológus, Fodor Enikő történelemtanár, Băruța Krisztina pszichológus és Molnár Tímea-Imola dokumentációs tanár.


 


A program támogatója a Bethlen Gábor Alap. 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
December
H K SZ CS P SZ V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator