“Akkreditált kiváló Tehetségpont” minősítés a temesvári magyar oktatásnak

“Akkreditált kiváló Tehetségpont” minősítés a temesvári magyar oktatásnak

2013. szeptember 14-én, szombaton, került sor a Kárpát-medencei Tehetségpontok III. Országos Találkozójára a budapesti Millenáris Park B épületében.  A szervezők részéről Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) elnöke köszöntötte a résztvevőket. A program szerves rész volt a tudományos ülésszak: először prof. dr. Bagdy Emőke a tehetséges diákokkal kapcsolatos kutatásairól tartott érdekfeszítő előadást, majd Kovácsné dr. Nagy Emese a táblajátékokkal való tehetségfejlesztés lehetéségeit vázolta.

A találkozó fő mozzanatát az idei évben akkreditált tehetségpontok elismerő okleveleinek és dísztábláinak ünnepélyes átadása jelentette. A Bartók Béla Elméleti Líceum és Alapítvány az előzetes helyszíni ellenőrzés eredményeként  „akkreditált kiváló tehetségpont” minősítést nyert el. Az elismerést, az intézmény képviseletében Ilonczai Zsolt vette át Balogh László professzortól, a Tehetséghidak program szakmai vezetőjétől.

A rendezvényen művészi élményt nyújtottak a MATEHETSZ nyári intenzív komolyzenei táborában résztvevő középiskolás diákok rövid előadásai. A találkozóval párhuzamosan zajlott a Millenáris B csarnokában a „Tehetséglabintus” program, ahol különböző korosztályú diákok és szüleik tehetségfejlesztő műhelyeken, foglalkozásokon vettek részt. 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator