Néptánctábor Kengyeltón a Bóbitásokkal

Néptánctábor Kengyeltón a Bóbitásokkal

Iskolánk Bóbita néptánccsoportja augusztus 4-9. között néptánctáborban vett részt Kengyeltón, a Krassó-Szörény megyei hét horvát falu egyikében. Nagy szeretettel, kedvességgel fogadtak a helyi lakosok, a helyi gyerekek, akik vendégszeretetükkel, figyelmükkel halmoztak el ottlétünk folyamán. Csodálatos, tartalmas  hetet töltöttünk el itt, tarsolyunkban felejthetetlen élményekkel és gazdag táncanyaggal tértünk haza.

Csoportunk Gombos András, a Szeged Táncegyüttes vezetője szakmai irányításával a rábaközi táncrend alaplépéseit sajátította el, ugyanakkor számtalan csodálatos népdalt tanult. Ugyanakkor számtalan érdekes programban részesültünk: volt ismerkedési játék, néprajzkutatás, vetítés, gyöngyfűzés, sportvetélkedő,  túrázás, kétnyelvű szentmise a helyi horvát gyerekekkel együtt, tábortűz, szalonnasütés és sok-sok játék.

Hálával tartozunk Gombos András oktatónknak, ífj.Gombos András, Berta Bianka és Pál Tímea táncosoknak a példaértékű támogatásért és segítőkészségért. Köszönjük Tyukul Mariann helyi plébánosnak és  az alpolgármesternek a kiváló körülményeket, Ilonka néninek a finom ételeket, illetve köszönjük a kedves szülők önzetlen támogatását.

Bízunk abban, hogy a tartalmas és élménydús tábori hét után  táncosaink nemcsak tánctudásban, hanem lélekben is megerősödve folytatják idehaza a népi hagyományok ápolását,  megőrzését célzó áldozatos, de igen szép és nemes munkát.

                                                                                                  Pál Krisztina és Ozsváth Erika,csoportvezetők









Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator