Erdélyi Tehetségnap

Erdélyi Tehetségnap

 

Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a János Zsigmond Unitárius Kollégium együttműködésével 2013. június 14-16. között Erdélyi Tehetségnapot szervezett Kolozsváron, amelyen iskolánk is részt vett,  regisztrált erdélyi Tehetségpontként. A Tehetségnap keretén belül iskolánkból két tanuló, Szabó Abigél és Orosz Kelemen mutathatta be  a tehetségterületén elért eredményeit.

 

Kísérő tanár: Szabó Csilla.

 

 

 

Erdélyi tehetségmustra Kolozsváron

 

Erdélyi Tehetségnap színhelye volt szombaton, június 15.-én a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium.
Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a házigazdák hathatós hozzájárulásával több mint 30, a legkülönbözőbb tudományterületeket, előadó- és képzőművészeti ágakat képviselő, kis- és nagyobb iskolásnak nyújtott bemutatkozási lehetőséget. A produkciók skálája az ilyenkor klasszikusnak számító énekléstől, zenéléstől, szavalattól a homokrajz- és robotbemutatóig terjedt.
A szervezők ugyanis vallják: a tehetség végtelen sok alakban nyilvánulhat meg, a közösségnek pedig elemi érdeke, hogy támogassa minden tagjának kibontakozását, segítsen túllépni a korlátokon, függetlenül attól, hogy azok konvenciókban vagy éppen szűkös anyagiakban nyilvánulnak meg.

András Szilárd

De mi fán terem az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és mik az úgynevezett „tehetségpontok”? Hogy fedeztetnek fel a tehetségek és hogyan segítik kiteljesedésüket? Erről beszélgettünk dr. András Szilárddal, az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács ügyvezető elnökével.

 


András Szilárd





Péntek János

Az önmegvalósításra való törekvés nem elítélendő individualizmus, hanem a fejlődés mozgatórugója, hangsúlyozza dr. Péntek János akadémikus, az immár tíz éve működő Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület elnöke. Az Egyesület legidősebb ösztöndíjasai mára már felsőbb éves egyetemi hallgatók, akiket gimnazista koruk óta segítenek a tanulás anyagi feltételeinek megteremtésében.

 

 


Péntek János




 

[...]


„Népdalolók”- a legkisebbek

Szabó Abigél

A temesvári (Bartók Béla Elméleti Líceum – nomen est omen?) Szabó Abigél negyedikes, step-by-stepes. Énekel, szaval és citerázik. Első osztályos kora óta benevez minden megyei versenyre, minden évben eljut legalább egy országosra is, ahonnan nem üres kézzel tér haza...mármint díjilag. A most zárult tanévben első lett az újszentesi Őszirózsa népdalvetélkedőn, a Szegedi Területi Népdaléneklési Versenyen, de „tarolt” szavaló, helyesírási és fogalmazásíró vetélkedőkön is. Ja... és van egy megyei második helyezése a Luminamath matekversenyen!

Gorzó Boglárka a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium ötödikes diákja, népdalkörre, kórusra jár. Minden fellépésen ott van, valamennyi korosztályának kiírt népdalvetélkedőn részt vesz és díjakkal tér haza. A Valahol Európában musical csapatának tagja.

[...]

 

 

Forrás: http://www.radiocluj.ro/hu/hirek-reszletek/stire/erdelyi-tehetsegmustra-kolozsvaron-audiogaleriavideo.html

 

 

 














Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator