VI.Gyerekek a DKMT Eurorégióban

VI.Gyerekek a DKMT Eurorégióban

 

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján különleges eseménynek adott otthont a Bartók Béla Elméleti Líceum: az iskola tanítóközösségének szervezésében került sor a VI. Gyermekek a DKMT Eurorégióban nevet viselő rendezvényre, melyen jelen voltak a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola képviselői, valamint az újszentesi, csanádi, nagyszentmiklósi és igazfalvi iskolák magyar tagozatának diákjai és pedagógusai. A résztvevő kisdiákok az iskola megtekintése után népdalvetélkedő és festőverseny keretén belül mutathatták be tehetségüket és tudásukat, lehetőségük  volt ismerkedni, barátkozni a különböző iskolákból érkező társakkal, beletekinteni a helyi iskola mozgalmas életébe. A vetélkedők után Adorjányi Borbála, Apró Julianna és Stan Orsolya tanítók vezetésével kézműves foglalkozásokra került sor, ahonnan a gyermekek rendkívül érdekes technikával elkészített tárgyakat vihettek haza emlékbe.

A népdalvetélkedőn a következő helyezést határozták meg a zsűri tagjai, Szabó Ferenc, Szilágy Borbála és Dénes Ildikó pedagógusok: a temesvári Szabó Abigél és Stan Lilla Alíz I. helyet, a vésztői Gurmai László és a temesvári Csiki Dávid II. helyet, a vésztői Kovács Alexandra és a temesvári Mag Szilvia III. helyet, a szegedi Szorcsik Julianna, az újszentesi Némedi Csaba, valamint a temesvári Szász Mónika és Ozsváth Patrick pedig dicséretet kapott.

A festőversenyen egy felolvasott magyar népmese alapján dolgozták ki munkájukat a tanulók. Nüszl Böbe, Szoboszlai Maja rajzszakos tanárnők és Szabó Roland diák, akik a zsűri tagjai voltak, a következő helyezést állapították meg: I. díjat kapott a szegedi Sándor Anna és a temesvári Pál Zoltán László, II. díjban részesült a szegedi Soós Erik, a vésztői Jámbor Alexandra, a temesvári Mack Bettina és Baricz Márk, III. díjat kapott a csanádi Kovaci Dávid és a nagyszentmiklósi Anton Larissa. Dicséretken részesültek a következő tanulók: Tallér Roxána Vésztőről, Dénes Dávid, Kosztolányi Kinga, Kovács Anita Újszentesről, Ihász Amália Igazfalváról, Jánosi Paul Csanádról, Karácsonyi Tamás Nagyszentmiklósról, valamint Jakab Árpád és Nyesti Amália Temesvárról.

 

Örülünk, hogy alkalmat tudtunk biztosítani a különböző országokba, iskolákba járó magyar diákoknak az ismerkedésre, a baráti kapcsolatok kialakítására, a pedagógusoknak pedig a szakmai tapasztalatcserére, örülünk annak is, hogy vendégeink nagyon jól érezték magukat iskolánkban és azzal a reménnyel tértek haza, hogy a kialakult kapcsolatokat az összetartozás, az összefogás jegyében tovább építjük, ápoljuk és még számos hasonló jellegű találkozót szervezünk.

 

Pál Krisztina tanítónő, programfelelős

 

 








































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator