Iskolánkban az EU- karaván

Iskolánkban az EU- karaván

http://www.nyugatijelen.com/ifi/egyenloseget az europai emberek orszagok es vallasok szamara.php

Arad, Kisjenő, Nagyenyed és Marosvásárhely után, május 9-én, az Európai Unió Napján újból a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumba érkezett az Integratio Alapítvány EU-karavánja. 

A bartókos, illetve a dettai, lugosi, óteleki és zsombolyai V–VIII.-os magyar gyerekek az EU-karaván 20 műhelyében tesztelhették az unió országaival kapcsolatos ismereteiket. A Bartók Béla Líceum dísztermében és a szomszédos osztályokban nyüzsgő 170 gyerek EU-puzzlet rakott ki, európai népviseleteket, dallamokat, ételkülönlegességeket, épületeket és építészeti stílusokat, zászlókat azonosított, európai ország-várost játszott, fővárosokat talált ki, EU-s statisztikai adatokra tippelt stb.

Az EU-elnök műhelyben a gyerekek három-három javaslatot tettek, feltételezve, hogy ők töltik be az Európai Bizottság elnöki tisztségét. Sok gyerek számára fontos a környezet, a szegények és a szegény országok, valamint a roma kisebbség védelme, több iskolát, kórházat szeretnének, betiltanák a dohányzást és a drogozást, felszámolnák a rasszizmust. Többen emelnék a béreket és megvédenék az EU-országokat a csődhelyzetektől. Van, aki kötelezővé tenné a vasárnapi templomba járást, más az autósokat kerékpárra ültetné. Az egyik kis „EU-elnök” egyenlőséget kér az európai emberek, országok és vallások számára, egy másik felvenné Romániát a schengeni övezet országai közé.

A gyerekek műhelyről műhelyre járva pontokat (zsetonokat) gyűjtöttek, amelyeket a cserebere műhelyben ajándékokra válthattak.

Erdei Ildikó, a Bartók Béla Líceum igazgatója a Nyugati Jelennek elmondta: az EU-karavánt az Integratio Alapítvány részéről Szabó Noémi, Molnár Tímea Imola és Joó Csilla szervezték, a műhelyek vezetésében a Bartók Líceum 10 tanára és a Diákönkormányzat 30 önkéntese vett részt.






































































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator