Látogatóban a Continental vállalatnál

Látogatóban a Continental vállalatnál

 Szerdán iskolánk egy 20 tagú matematika- informatika szakos tanulója Gyulai László úr közreműködésének segítségével szakmai programon vehetett részt a Continental Automotive vállalatnál. Első lépésben, a gyár egyik tárgyalótermében Bencsics Hunor menedzser és két részlegvezető kollégája, tartalmas és érdekes prezentáción keresztül bemutatta a Continental vállalat  történetét, tevékenységi területeit, felépítését és néhány termékét (műszerfalak, légzsák-kontrollerek, autókijelzők, nyomtatott áramkörök, stb.), amelyeket a diákok kézbe is vehettek és kérdéseket tehettek fel róluk. Ezt követően, a fentebb említett mérnökök szakszerű, magyar nyelvű idegenvezetésével,  3 csoportra bontva, a résztvevők megtekinthették a gépsorokat és a teljes gyártási technológiát. A diákok nagy élvezettel tekintették meg a gyárat, tesközelből megfigyelve az egyes gyártási ciklusokat, a nyersanyag bekerülésétől a feldolgozási folyamatba egészen a késztermék megjelenéséig a gyártási sor utolsó munkagépeinél.

A résztvevők, a különbőző stációknál, az őket kísérő mérnökök magyarázatait követően számos kérdést tettek fel, amelyekre szakszerű, gyakorlatias válaszokat kaptak, sokszor egy-egy munkadarabon elmagyarázva és érzékeltetve a folyamatokat vagy a műszerek működését. A nagyfokú érdeklődés bizonyítéka, hogy a gyárlátogatás a tervezett időkeretet túllépte, azonban így is több diák jelezte, hogy szívesen töltött volna még időt az egyes munkaegységeknél. A diákok visszajelzései alapján, számos olyan lehetőséget fedeztek fel a látogatás folyamán, amely sokkal vonzóbbá tette számukra a mérnöki-műszaki pályát.

Végkövetkeztetésként elmondható, hogy diákjainkat magával ragadta -az ő megfogalmazásuk szerint- egy „igazi, XXI-ik századi modern vállalat” –al való találkozás élménye, annak strukturált, optimizált és precíz működése, a szakemberek közvetlensége, amely egy vonzó, majdani munkalehetőség perspektíváját vetítette eléjük.

                                                                                                            Ilonczai Zsolt


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator