A gyakorlócég tapasztalataiból

A gyakorlócég tapasztalataiból

November 16-án a XI. Közgazdasági osztálynak alkalma adódott bizonyítani eddig szerzett s kamatoztatott tudását egy élethű interjú szimulációban. Szeptember elején egy gyakorlócéget alapítottunk meg, melyet azóta is fejlesztünk, papírmunka, könyvelés s marketing stratégiák alkalmazásával mindamellett, hogy mindenki elhelyezkedhetett a maga számára ideálisnak tűnő rendeltetésben.

Korán kelni, zakót s inget magunkra kapni, aggódni egy esetleges késés miatt...mintha csak munkába sietnénk, így készültünk erre a pillanatra. Pontosan nyolc órakor belépett a terembe az első jelentkező, cégünk jövendőbeli igazgatója, őt követvén a HR szakértő. A három tanárból álló bizottság, gazdaságtani, pszichológiai, illetve állástól függő feladatkörök elméletbeli megoldására volt kíváncsi a leginkább. Az előbb említett két jelölt is csatlakozhatott az interjúztatók körébe a sikeres teljesítmény után, ígyhát a többi, váróteremben tartózkodó diáknak már 5 főt kell lenyűgözniük. Mindezt, a ,,szóbeli vizsga” követte, ahol a leendő alkalmazottak nemcsak professzionális tudásról kellett tanúbizonyságot tegyenek, hanem kimagasló személyiségjegyeikről is. A meglepetés, mint mindig, most is váratlanul érkezett sokak számára. Egyesek spanyol/ angol beszédet kényszerültek rögtönözni, mások felvállalták rejtett gyengeségeiket, hogy eleget tegyenek az özönlő kérdéseknek.

Az interjú végül mindenki számára sikeresnek bizonyult, viszont nekünk ez az elmény sokkal többet jelentett, hiszen valamely szinten felkészített minket olyan helyzetekre, melyekkel gyakran találkozhatunk a közeljövőben is. Köszönjük a lehetőséget és a tanárok hozzájárulását, hiszen biztosak vagyunk, hogy még nevetve fogunk visszaemlékezni legelső próbálkozásunkra, készülődésünkre, határtalan komolyságunkra s néhány vicces válaszunkra, amikor ténylegesen ott fogjuk találni magunkat egyedül egy idegen interjúztatóval, ki asztalra fogja teríttetni velünk életünk eseményeit.

A ,,frissen alkalmazottak” nevében,

Milos Annamária

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator