Tabăra reformată de la Cladova

Tabăra reformată de la Cladova

 Încă nici nu s-a terminat şcoala, dar de cum începe să se încălzească şi se prelungesc zilele, fiecare elev începe să-şi planifice vacanţa de vară.

Deja a devenit tradiţie faptul că cele două grupe de tineri din cadrul comunităţii reformate din Timişoara întâmpină vara cu tabăra lor comună. Locaţia este tabăra plăcută şi confortabilă de la Cladova, care mulţumită comunităţii reformate de la Arad, îi primeşte pe copii, în fiecare an, cu braţele deschise.

Anul acesta între 29 iunie-7 iulie, 38 de tineri împreună cu pastorul Demeter Sandor am descoperit că e bine încă din copilărie să urmăm voia lui Dumnezeu şi să devenim o comunitate.

Pe lângă momentele de tăcere din fiecare dimineaţă şi discuţiile din grupuleţe, în fiecare zi am pornit împreună de la analiza şi cunoaşterea de sine, la analizarea prieteniei şi a responsabilităţii, la voia lui Dumnezeu şi la sarcina desemnată pentru fiecare dintre noi.

Deasemenea am putut învăţa despre întâlnirea lui Hristos cu diferite personalităţi din Noul Testament, dacă suntem pregătiţi să-L întâlnim pe Hristos şi să-L ascultăm sau dacă încă îl căutăm doar când vrem să ne îndeplinească dorinţele. Se observă în viaţa noastră că L-am întâlnit pe Dumnezeu, care este insuşi viaţa?

Voia bună, cântecele, sportul, excursiile şi programele de seară foarte creative au avut şi ele un rol important în a ne cunoaşte mai bine şi în a deveni o comunitate. Îi mulţumim doameni Lukács Vilma pentru mâncarea foarte-foarte bună. Mulţumim domnului episcop Fazekas Csaba, congregaţiei, părinţilor şi omului de afaceri Némedi Csaba pentru donaţie şi pentru sprijinul  Asociaţiei creştine de tineret din Ardeal. Gloria este doar a lui Dumnezeu!

Nici după ce am ajuns acasă nu s-a oprit viaţa, de atunci s-a şi sfârşit tabăra pentru copii organizată de adunarea din Arad-Mosocz la care au participat în număr mare copii din Timişoara şi Tormac. Zilele acestea se desfăşoară tabăra pentru cei mici urmată vineri de tabăra pentru tineret.   

                                                                                                      Marossy Zsolt

 

 


















Calendar evenimente

Calendar evenimente
Aprilie
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Căutare

Pentru o căutare cât mai precisă folosiţi diacritice!

Lucrări ale elevilor

Navigare pagină web

navigator