XXV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia

XXV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia

Idén augusztus 9. és 15. között szervezték meg Kincses Kárpát-medence – A magyarság hagyományos értékei című XXV. Országos Honismereti Akadémiát, ami egyben a Honismereti Szövetség első határontúl, pontosabban Kalotaszentkirályon megtartott konferenciája. Nagy-Magyarország összes részéről jöttek történelmet kedvelő diákok, közéjük tartozott iskolánk négy tanulója is: Berta Evelyn-Boglárka (X.MI.), Grexa Bernadett (X.KG.), Király Rebeka (X.BK.) és Major Barna (X.TT.).

Minden résztvevő diák 15 perces korreferátumokban mutathatta be települése vagy tájegysége helyi értékeit, így alkalmunk volt megismertetni másokkal szülővárosunkat, Temesvárt. A konferencia során meghallgathattuk V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, nyitó előadását, részt vehettünk egy kincskereső kvízjátékban, táncházban, bulin, illetve megismerhettük Kolozsvár és Kalotaszentkirály környékének múltját. A hetet tábortűzzel zártuk és sok öleléssel, hiszen nem csak jó emlékeket gyűjtöttünk, hanem életre szóló barátságokat is kötöttünk.

Köszönjük Fodor Enikő tanárnőnek a felkészítést, illetve iskolánknak és a Honismereti Akadémia szervezőinek, hogy részt vehettünk és ilyen jól szórakozhattunk!

 

Berta Evelyn-Boglárka, X.MI

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator