Anyanyelv, élmény, barátság

Anyanyelv, élmény, barátság

Augusztus 22-e és 27-e között iskolánk, a végvári és a lugosi iskola 22 diákja a Rákóczi Szövetség által szervezett Anyanyelvi táborban vett részt Sátoraljaújhelyen, Magyarországon. A buszon együtt utaztunk még 22 aradi diákkal, akikkel összebarátkoztunk.

Az út kicsit hosszúnak tűnt, de amikor végre odaértünk, nemsokára már a szobákba voltunk osztva és kezdődött is a gyülekezés a vacsorára. Mindig, amikor gyülekeztünk megszólalt az ennek kijelölt dal, ugyanúgy, mint a dal, ami reggelt 7:20-kor ébresztett és ami enni hívott. A több mint 400 gyerek, aki ott táborozott, csoportokba volt osztva korosztály szerint. Nagyon sok izgalmas dolgot tapasztaltunk, mint például meglátogattuk a Magyar Nyelv Múzeumát, vagy az “Így tedd rá!” magyar kultúra délután, ahol együtt énekeltünk és játszottunk. Sok új dolgot tudtunk meg az élő történelemórán, de az egészségügyi és rendőrségi előadások is nagyon lenyűgözőek voltak. Az egyik kedvenc program a solymászati bemutató volt, ahol nagyon sokat megtudtunk sas-barátunkról, de meg is simogathattuk. Az istentiszteleten a papbácsi egy mind a kicsiknek, mind a nagyoknak szóló nagyon tanulságos történetet mondott.

Minden este vacsora után egy érdekes esti program zajlott, mint a komédiás gólyalábas előadás, vagy a lélegzetelállító tűzfújó produkció. Nagyon jól szórakoztunk a táncházban is, de olyan tevékenységeken is részt vehettünk, mint kézműves műhelyek és csoportzászlók elkészítése, ahol képzeletünket és kreativitásunkat szabadra engedve csodálatos dolgokat keszítettünk. A „Ki mit tud?”-on pedig minden csoport egy kis előadást hozott össze, és azt kell mondanom hogy őszintén, lenyűgözött hogy milyen jó előadásokat láttam. A zsűri is pont így gondolta, ami hírességeknek beöltözött csoportvezetőkből állt, mint például Rihanna vagy Britney Spears. Utolsó este, búcsúbuli után könnyes szemekkel köszöntünk el egymástól. Ez az öt nap alatt megtanultunk egy kis tábortáncot és egy szép kis dalt, amit minden este elénekeltünk közösen.

A tábor ideje alatt nem csak sok új dolgot tanultunk, hanem életre szóló barátságokat is kötöttünk. A csoportvezetők is csodálatosak voltak és tárt karokkal fogadtak minket. Végül, de nem utolsó sorban, meg szeretném köszönni a kísérő tanároknak: Muresan Noémi tanárnőnek és Palkó Margit tanítónőnek, hogy elkísértek bennünket. Nem is tudom elmondani mennyire hálás vagyok a Rákóczi Szövetségnek és az iskolának, hogy egy ilyen csodálatos élményre esélyt adtak. Én személyesen mindent megtennék, hogy jövőre is elmehessek, hogy újra találkozzak a csoportvezetőkkel és újra érdekesebbnél érdekesebb programokon vehessek részt.

A csapat nevében, Musceac Tímea VI. osztályos tanuló

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator