Vara urbană- román nyelvű kommunikációs tábor naplója

Vara urbană- román nyelvű kommunikációs tábor naplója

Hétfő: a csapat megérkezése után ismerkedési játékkal kezdtük a hetet. Felmértük a román nyelvi ismereteket, majd ellátogattunk a Kommunista Fogyasztó Múzeumába, ahol egy érdekes világ tárult fel előttünk. Megpróbáltuk megfogalmazni mik a helyi értékek. Elkezdtük írni a tábor naplóját.

Kedd: a Begán hajóval értünk el a Faber Community felé. Szociális érzékenyítő napunk során betekinthettünk az itt tevékenykedő műhelyekbe. Az OilRight-nál a használt olajat varázsolják újjá illatos gyertyák formájában. Ki is próbálhattuk és megtudtuk mennyire fontos az újrahasznosítás. Ma az emberi értékekről beszéltünk és felfedeztük őket az olvasott könyvekben is. Folytattuk a naplót.

Szerda: megnéztük a Cireșarii filmet, amit az ismert gyermekregény alapján készítettek. Nyelvészeti gyakorlatok során Morse kóddal írt üzenetet fejtettük meg. Megebédeltünk az iskola új ebédlőjében. A Bánáti Múzeum kiállításának megtekintésével a csendőrség történetét ismertük meg és láthattunk élő tarantula pókokat.

Csütörtök: fejlesztettük a csapatszellemünket az Expedíció játékkal. A könyvek világában barangoltunk a központi Cărturești-ben. Egy pár olvasnivalót is találtunk. Aztán jöhetett a finom fagyi! Ezen a napon a kulturális értékekkel ismerkedtünk. Könyvjelzőt készítettünk a nyári olvasmányokhoz. A naplónk egyre gazdagodott.

Péntek: kicsit izgultunk, mert megírtuk a program végi felmérőt. A szabadulószoba nagyon tetszett mindenkinek. Az értékeket a kis színes vödörbe gyűjtögettük. Sokat tanultunk és szórakoztunk is ezen a héten.

Szervező tanárok voltak Szeles Andrea és Moldoveanu Melinda.

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator