Mesetábor

Mesetábor

A vakáció első hetében a Mesetárbor is tárt karokkal várta látogatóit. Miután Mesevár lakói megismerték egymást, Az aranypálca mese segítségével megtudták, hogy ebben az évben a varázsmesék birodalmában fognak vándorolni. Megízlelve a mesében lévő tárgyak erejének fontosságát, lehetőségét, szárnyalni kezdett fantáziájuk. Egyszerű tárgyakból életre keltették a varázscsengőt, csodafurulyát, aranypálcát, szerencsekancsót. Másnap az Aranyfonal mese segítségével megismerték a mese alkotó elemeit: a meseindító mondatokat, mesebefejezéseket, szófordulatokat, szereplőket, állatokat, varázseszközöket. Innen már egy lépés volt ahhoz, hogy saját meséjüket kitalálják. Az általuk kiválasztott varázserővel felruházott tárgyak segítségével pedig megalkották idei asztali társasjátékukat is. Mese, mese, mátka ...

A sok mese mellett sor került a városi parkok felfedezésére is, a kánikulás időszak pedig jó alkalmat adott a vizes játékokra, amelyhez sok móka és kacagás párosult.

A hetet az összetartozás, egymásrafigyelés, együttműködés, közös munka öröme jellemezte. Pénteken Mesevár lakói kellemes emlékekkel távoztak. Nem mentek üres kézzel: magukkal vitték az általuk megalkotott mesét és a hozzátartózó mesekártyákat, a társasjátékot és mesetérképet is.

Táborvezetők: Balázs Melinda Enikő, Crepelca Kovács Beatrix, Kasza Andrea Gabriella.

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator