BETLEHEMES A MANÓCSKÁKKAL

BETLEHEMES A MANÓCSKÁKKAL

Ez a mostani adventi időszak más mint az eddigiek, kicsit „koronásabb”, kicsit furcsább, karanténosabb. Mi az októberi kis vakáció óta óvodába se mehettünk, csak online, „virtuálisan”, így az adventi készülődés is csak a családban és az online térben valósulhatott meg. Nem szerettük volna, ha ez az online tér akadály lenne a hagyományok ápolásában, a karácsony történetének a megismerésében, a kézimunkázásban, az ajándékozásban, s a közös éneklésben sem. Ezért szerveztük a lentebb bemutatott online programot a Manó csoportunk nagy családjának, s ügyes kis iskolás barátainknak.

Az elmúlt héten valósult meg a 12-es napközi Manó csoportjának és szüleiknek szervezett BETLEHEMES A MANÓCSKÁKKAL név alatt megtervezett online ünnepi találkozás. A programban a 12-es Napközi gyermekei és azok szülei, Vinczeffy Kinga tanító néni, a Bartók Béla Elméleti Líceum hagyományos első osztályának diákjai, szüleik s egy harmadikos volt kisdiákunk, Ágnes s természetesen a csoport két óvodapedagógusa: Bereczki Klára és Ciobanu Jusztina vettünk részt.

Az online találkozó előtt nyolc nagycsoportos gyerekünk kapta meg a Rákóczi Szövetség Részéről a Mátyás királyról szóló mesekönyvet és a Boci csokit egy Magyar iskolás leszek! feliratú karácsonyfa-képeslap kíséretében. Tizenkilenc óvodás kapta meg a Rákóczi Szövetség támogatásával a Borsi Karácsonya foglalkoztatót, s a mesés könyveket, amelyeket reményeink szerint hamarosan élőben is forgatgathatunk az óvodában.

A bemutatkozás, bejelentkezés után, az iskolások, óvodások, szülők, Kinga tanító néni köszöntése után az iskolások egy rövid kis karácsonyi ének-vers csokorral köszöntötték a hallgatóságot, s kedves volt diákunk, Ágnes furulyázott is a gyerekeknek. Ez a kis ének-vers csokor tökéletesen ráhangolta a szíveket, hogy meghallgathassák Jézus születésének történetét.

Vinczeffy Kinga tanító néni bemutatta a Rákóczi Szövetség Iskolaválasztási Programját. Köszöntötte a szülőket, gyermekeket, különösen a nagyokat, akik iskolába készülnek, bátorított mindenkit, hogy magyar iskolát válasszanak, jó példaként állítva a szülők elé a verseket és énekeket előadó gyerekeket is, akik mind kétnyelvű családból származnak, de akiknek nem jelent hátrányt a magyar iskolában való kiváló helytállásban.

Ezután következett a Betlehemes: elmondtuk Jézus születésének történetét. A Rákóczi Szövetség támogatásával rendelt bábkészletes interaktív könyv segített a gyerekeknek jobban megérteni Jézus születésének a történetét, majd beszélgettünk kicsit róla. Mindenki elmondhatta, mi tetszett neki a történetben, melyik szereplő állt közel hozzá.

Lehetőséget adtunk még az éneklésre, volt egyéni éneklés is, de közösen is énekeltük a Kis karácsony és az Ó szép fenyő énekeket. Ezután a gyermekek bemutathatták kézimunkáikat, karácsonyi alkotásaikat. A gyerekek büszkén mutatták be képeslapjaikat, karácsonyi díszeiket. Volt aki vágott, ragasztott, volt aki gyúrmázott, volt aki festett, volt aki vágott, ragasztott, festett egyben. Nagyon szép, kreatív alkotások születtek.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kinyilvánítani a Rákóczi Szövetség felé, hogy támogatásával lehetőségünk nyílt ezen tartalmas program megszervezésére, és színvonalas lebonyolítására, a gyerekek, szüleik, s nem utolsó sorban a pedagógusok örömére.

Köszönjük Vinczeffy Kinga tanító néninek és az iskolásoknak, hogy segítettek abban, hogy az óvodások s szülők karácsonyi hangulatban kezdhessék a vakációt, s velünk ünnepeltek! Reméljük, hogy hamarosan szemtől-szemben is ápolhatjuk partnerkapcsolatunkat, s közelebbről is ismerkedhetünk iskolás társainkkal.

Boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Bereczki Klára, Ciobanu Jusztina óvodapedagógusok


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator