KultúrPéntek a lugosi diákokkal

KultúrPéntek a lugosi diákokkal

Nem hagyhattuk ki idén se a vidéki gyerekekkel való találkozás lehetőségét, ezért újraindult a Kultúr-Péntek programsorozat egy újabb megközelítésből. Online módon próbáltuk összehozni a diákokat és megadni nekik a lehetőséget arra, hogy ismerkedjenek, közösen alkossanak és szórakozzanak.

Az első KultúrPéntek vendégei a lugosi diákokat voltak, ők a Bartók Béla Elméleti Líceum VI. osztályos diákjaival találkozhattak az online térben november 6-án. Egy rövid ismerkedő játék után meghallgattuk Kiss Ferenc földrajz szakos tanár Temesvár történelméről szóló izgalmas bemutatóját, amelyből megtudhattuk, milyen is lehetett az élet a Bánságban 150-200 évvel ezelőtt. Mesealkotás következett, ahol az önkéntes líceumi diákok segítségével a kiscsoportok beleélhették magukat az akkori város hangulatába és egy rövid történetet alkothattak figyelembe véve mindazt, amit a bemutatón tanultak. A meséket díjaztuk is, a legszebb és legkreatívabb meséket alkotó diákok (Madaras Andor, Péter Andrea, Kántor Anita, Kótai Vanessa, Vass Réka, Szakál Zsolt, Menyhárt Tamás) könyvjutalomban részesültek.

A program egy virtuális színdarab megtekintésével zárult, ahol közösen megnéztük az egykori Bartók Diákszínpad Dzsungel könyve című előadást.

Érdekes élménynek bizonyult az online KultúrPéntek program és ha nem is találkozhattuk szemtől-szembe, fontosnak tartottuk, hogy találkozhattunk, ismerkedhettünk a vidéki diákokkal.

Jövő pénteken a végvári diákokkal vesszük fel a kapcsolatot, ők a Bartók Béla Elméleti Líceum VIII. osztályos diákjaival fognak találkozni az online térben.

 

Programfelelős Băruța Krisztina, az önkéntescsapat tagjai Kőnig Dávid, Szász Botond, Kovács Anita, Floca Larissa, Kuglis Albert, Jakab Árpád, Andrásy Tamás, Nagy-György Emese, Király Rebeka, Berta Evelyn és Benke Andreea. A program lebonyolításában Magyar Petra, Fazakas Enikő, Bors Edith és Jantó-Petneházy Attila osztályfőnökök segítettek.

 

A program az Integratio Alapítvány és a Bartók Béla Elméleti Líceum partnerségében és a Városi Tanács támogatásával jött létre.

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator