Járványügyi szabályzat – 2020. szeptembere

Járványügyi szabályzat – 2020. szeptembere

1. Az iskola teljes területén (az épületekben és az udvaron egyarán) kötelező a maszk viselése mind a diákok, mind a tanárok/ alkalmazottak számára. A saját maszkról a diákok, alkalmazottak gondoskodnak. Javasoljuk, hogy minden diáknak legyen egy zárható doboza/zacskója, „hasi-tasija”, amelyben a tiszta maszkot tarthatja. A használt maszkokat az erre kijelölt fedeles kukákba kell eldobni. Pedagógus által szervezett szabadtéri tevékenységre (pl. tornaóra, tanóra) a szabályzat kidolgozás alatt áll.


2. Kötelező a távolságtartás betartása (1-1,5 m.), ennek érdekében a diákok az osztályteremben a kijelölt padokban és széken ülnek, a folyosón a kijelölt útvonalakon közlekednek és a mosdók használatakor figyelnek a torlódás elkerülésére. Az osztályok a számukra kijelölt mosdókat használhatják: I-III. osztály magasföldszint, IV. osztály kémia melletti, V-VIII. osztályok: lányok – magasföldszint, fiúk – első emelet (V-VI.), magasföldszint (VII-VIII.), IX-XII. osztály – manzárd.


3. Az iskolában reggelente a javasolt érkezési időben fogadjuk a diákokat a főbejáraton és az autós bejáraton. Az előkészítő osztályok a Regele Carol I. utcai nagykapun érkeznek a tanítók által megállapított időközben.


4. A diákok egészségügyi felmérése a szülők feladata. Kérjük, csak azok a diákok jöjjenek iskolába, akik egészségesek. Amennyiben az iskolában változik a diák egészségügyi állapota, értesítik a szülőket és a diák az elkülönítőben várja meg a szülőket. Az iskola épületében a 17-es terem a kijelölt elkülönítő.


5. Azokon a napokon, amikor az iskolaorvos jelen van reggel az iskolában (kedden, csütörtökön) az iskolaorvos fogadja reggel a diákokat.


6. Az alkalmazottak és az iskolába belépő más személyek esetében belépéskor megmérik a testhőmérsékletét, a személy neve és a testhőmérséklet értékét írásban is rögzítik.


7. Az E-VIII. osztályokban az oktatás 8 órakor, a IX-XII. osztályban 9 órakor kezdődik. Az elemi osztályok szünetei csúsztatott időpontban vannak, az V-XII. osztályok számára a szünet 50 perckor kezdődik és egész óráig tart. Ebben az időszakban nincs nagyszünet. A líceumi osztályoknál, moduláris órák esetén (2-3 egymás utáni óra) a tanár dönthet másképpen a szünet időpontjáról, figyelve a szünetre szánt időt.


8. A diákok az órák ideje alatt továbbra sem hagyhatják el az iskola épületét. A járványügyi intézkedésekre való tekintettel a 18 évet betöltött diákokat sem engedhetjük ki.


9. A torlódás elkerülése végett a főépületbe a bejárás a főkapun és a főlépcsőn történik, a kijáráshoz/távozáshoz, az udvarra való lemenés az új lépcsőházat használjuk.


10. Az osztályterembe való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés az ajtó melletti kézfertőtlenítővel.


11. Minden diák kizárólag a saját taneszközeit használja, a kijelölt helyén ül.


12. Az iskola területére a szülőket ebben az időszakban nem tudjuk fogadni, csak indokolt esetben léphetnek be (fogadóóra, szülői találkozó, titkárság), betartva a járványügyi szabályokat.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator