A Tánc Világnapja

A Tánc Világnapja

„Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban.”

Évente április 29-én ünneplik a Tánc Világnapját. S ha belegondolunk, mindenki táncol valahogy: van aki kedvtelésből, szórakozásból; van aki művészi szintre emeli a tánctudását. Egyesek bulikban ropják, mások a táncpaletta bő skálájának valamelyikében – balett, néptánc, társasági tánc, sporttánc s sorolhatnánk – remekelnek. De bárhogy is kerülünk kapcsolatba a Tánccal, egyvalami közös mindannyiunkban: szeretünk táncolni, hisz ezáltal sokszor kifejezésre juttathatjuk érzéseinket, hangulatainkat, önmagunkat. 

A Harmónia társasági tánciskola immár tizenhét éve működik Bartók Béla Elméleti Líceumban. Sokan a volt Bartókos diákok közül az ABC elsajátításával párhuzamosan tanulták az első tánclépéseiket s most már egyetemistaként is a tánccsoport tagjai. 

Ez a tánciskola 2002- ben nyitotta kapuit középiskolások részére a TEMISZ szervezésében 2005-ben kezdetét veszi egy másik „táncos történet”: a Bartókos kisiskolások is lehetőséget kapnak a társasági tánc elsajátítására. Egyre többen kapcsolódnak be s megalakul a suli Kis Harmónia Tánccsoportja, mely idén immár 15 éves. 

Már jó pár éve a Harmónia tánccsoport is – a kis tánccsoport mellett – a Bartók Béla suli égisze alatt működik. Számos rendezvény, verseny, előadás, tábor, közösségépítő találkozás és tevékenység maradandó emléke köti össze a kis és nagy táncosokat – ezekből csokorba szedtünk egy kis ízelítőt az utolsó évekből: 

Az utolsó 4 évben több nemzetközi táncversenyenről is számos pódiumos helyezést ért el a Kis- és Nagy Harmónia tánccsoport egyaránt. 

 
Kis Harmónia - dijazás után
Kis Harmónia Siófoki Nemzetközi Táncverseny
Bemelegítés - balatoni táncverseny
Siófoki Nemzetközi Táncverseny
Rokart Nemzetközi táncverseny 2018
Rokart Nemzetközi táncverseny 2018
Rokart Nemzetközi Táncverseny 2017
 

 A tánctáborokban a sok tánc, sporttevékenységek és kulturális foglalkoztatások mellett bőven maradt idő a közösségépítő tevékenységekre, játékokra is

 
Zoldi Tánctábor
Zoldi Tánctábor
Zoldi Tánctábor
Zoldi Tánctábor
Zoldi Tánctábor
Zoldi Tánctábor
 

A táncosok a magyar rendezvényeken is jelen voltak minden évben: a Temesvári Magyar Napokon, Nemzedékek Találkozóján stb.

 
TMN 2018
TMN 2019
TMN 2018
Fellépés 2017
Nemzedékek találkozója 2015
 

Több alkalommal kirándultunk is...

 
Limán völgye 2017
A Festetics-kastélynál
Tóparti kiruccanás 2019
 

Reméljük hamarosan folytathatjuk a tánctanítást – múlt ősztől immár négy kategóriában: a Kis Harmónia alap- és haladó csoportja, a Harmónia tánccsoport haladó párjai, valamint a középiskolásoknak szervezett alapcsoport részére. Ez utóbbit a lelkes haladó táncosok vállalták be – nagy köszönet ezért nekik! A táncosoknak (s nemcsak!) kívánok kitartást, türelmet és aki teheti – egy jó zenére bármely nap táncolhatunk, mozoghatunk egy jót...


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator