29. Kérdés: Hogyan alakul a zolti/zoldi tábor sorsa?

29. Kérdés: Hogyan alakul a zolti/zoldi tábor sorsa?

Válasz: Zolt/Zold a mai felnőtt, egykori bartókos diákok számára felhőtlen ifjúkori emlékeket jelent. A hetveves évek végétől a kilencvenes évek végéig számtalan tábor helyszíne volt. Zolt/Zold előnye, hogy közel van és mégis távol. Elég messze Temesvártól, annyira, hogy a természetben kikapcsolódjon a városi ember, és elég közel ahhoz, hogy egyszerű legyen a megközelítése. Emellett a bánsági puszták után lankás, dombos, erdős, patakos vidékbe varázsolja az arra járót.
Mind az idők során megviselt állapotú épület, mind az iskola közössége várta a megfelelő lehetőséget arra, hogy megújuljon a táborhely. Több mint egy évtizedig tartó jogi huzavona után megszületett a Ferdei önkormányzat döntése: a régi kúria harmincéves időszakra újra az iskola használatába került. Ezt követően már csak a felújítás lehetőségét kellett megkeresni. Több ötlet és próbálkozás után megszületett a nyertes projekt a Szórvány Alapítvány támogatásával.
A Határon átnyúló képzési központok című projekt (ROHU 374) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program részeként az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával jön létre. A projekt hármas partnerségben: a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum, a Szórvány Alapítvány és a szegedi Katház Nonprofit Kft. közös gondozásában valósul meg. A projekt futamideje 30 hónap: 2019. márciusától 2021. augusztusáig tart, teljes költségvetése 1.269.162,83 euro, amelyhez mindhárom partner önrésszel is hozzájárul.
A projekt , melynek élja a határon átnyúló munkaerőpiac mobilitásának növelése, három alappillére épül:
1. Módszertan és képzési anyag kidolgozása a pályaorientáció és a vállalkozási kompetenciafejlesztés témakörében
2. Modern és hatékony képzési központok építése a Temes megyei Zolton/Zoldon és a Csongrád megyei Domaszéken
3. Képzések szervezése mindkét helyszínen. Jelenleg befejeződött a képzési anyagok kidolgozása és elkezdődött a képzési központok tervezése, építése.
Köszönjük mindenkinek, aki akár szaktudással, önkéntes munkával vagy adománnyal támogatta ezt a nem mindennapi vállalkozást, amely az egész közösség számára nyújt majd képzési és feltöltődési lehetőséget. Továbbra is számítunk minden támogatási formára.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Június
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator