28. Kérdés: Hogyan fejlődhet iskolánkban a diákok vállalkozói kompetenciája?

28. Kérdés: Hogyan fejlődhet iskolánkban a diákok vállalkozói kompetenciája?

Válasz: Ebben a tanévben a tizenegyedikes Társadalomtudomány osztály diákjai nyernek betekintést a vállalkozás titkaiba. Ők működtetik a Diákcéget, egy képzett tanerő irányításával. A diákcéget, mint tantárgyat, heti egy órában oktatjuk, a Junior Achievment Románia szervezet programjai alapján. Az alkalmazott oktatási módszer a „learning by doing” (saját tapasztalaton alapuló tanulás), amely fejleszti a kreativitást, kitartást, önbizalmat, felelősségérzetet, kockázatvállalást, hatékony erőforrás gazdálkodást, a csapatban való együttműködés készségét. Milyen tevékenységeket feltételez ez a módszer? A diákok meghatározzák a cég tevékenységi területét, rövid illetve hosszú távú céljait, a munkahelyek számát, a munkaköri leírásokat, a terméket/szolgáltatást, amelyet majd értékesítenek az iskolában, marketing tevékenységet folytatnak, üzleti tervet írnak, elszámolnak, előkönyvelést végeznek.
A IX-XII-es közgazdasági osztályok diákjai évente három/négy hét szakmai gyakorlaton vesznek részt, számítógépes könyvelést, statisztikát tanulnak az iskolában, majd gazdasági egységeknél, szakmai felügyelet mellett gyakorolják mindazt, amit az iskolában tanultak.
Ennek a tanévnek a hozadéka egy új együttműködés a Nyugati Tudományegyetem Közgazdasági Tanszékével, amelynek célja az üzleti élet iránt érdeklődő IX-X-es diákok felkészítése egy üzleti tervek kidolgozásával és bemutatásával kapcsolatos versenyre.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator