20. Kérdés: Mit kell tudni az idei óvodai Erasmus projektünkről?

20. Kérdés: Mit kell tudni az idei óvodai Erasmus projektünkről?

Válasz: Ebben a tanévben óvodánk egy Erasmus partnerkapcsolatot létesített a kaposvári Temesvár Utcai Tagóvodával. Közös célunk, hogy a zene segítségével értéket teremtsünk, tudást és tapasztalatot adjunk és kapjunk. A két intézmény, azaz a 10 óvodapedagógus és 130 óvodás az elmúlt időszakban havonta egy-egy azonos vagy hasonló témát valósított meg:
- Szeptemberben a Magyar népmese napja alkalmával Magyar népmese kitűzőt készítettünk, Benedek Elek munkásságáról emlékeztünk meg, ''Régi idők meséi'' kiállítást rendeztünk és előadtuk a ''Szóló szőlő,mosolygó alma,csengő barack'' című magyar népmesét.
- Októberben a Zene világnapja a népi hangszerek bemutatására és használatára nyújtott alkalmat.
- Novemberben A magyar nyelv napján együtt ünnepeltük a világ bármely táján élő magyarokat. Ez alkalommal egy magyar gyermekvers prózai és zenés előadását és egy zenés gyermekműsort tekintettük meg.
- Decemberben az "Ünnep készül, boldog ünnep'' témakörben játszóházat és Mikulás-járást szerveztünk, bábszínházban voltunk és ajándékokat készítettünk.
- Januárban A magyar kultúra napja alkalmából Ringató foglalkozást tartottunk és népi dalos, mozgásos gyermekjátékokkal gazdagodtunk.
- Februárban rajzoltunk, mesét szőttünk és a zenét más-más művészeti ágakkal kapcsoltuk össze.
- Márciusban Nemzeti ünnepünk alkalmából kokárdát készítettünk, huszárokat színeztünk.
Kodály Zoltánnal valljuk, hogy ''Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.
Az óvónénik csapata: Barabás Mónika, Molnár Kármen, Salamon Katalin és Szabó Angyal.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator