18. Kérdés: Mit teszünk a környezetünkért, hogyan alakítjuk az iskolában a környezettudatos magatartást?

18. Kérdés: Mit teszünk a környezetünkért, hogyan alakítjuk az iskolában a környezettudatos magatartást?

Válasz: Az iskolában több olyan környezetnevelési programunk van, amelyek a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elvre épül. Az Öko-suli főként elemi osztályos diákoknak szóló tanórán kívüli tevékenység, amely a környezettudatos magatartás és értékrend kialakítását célozza. A heti rendszerességgel megszervezett találkozókon szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkoznak (pl. a Kukatündér segítségével), környezetbarát vásárlással (pl. lenszatyrokat festenek), madáretető készítésével. Szinte minden alkalommal megnéznek, majd megbeszélnek egy-egy ismeretterjesztő kisfilmet. Nagyobb rendezvények (pl. Föld Napja) szervezésének kezdeményezői az iskolában. Játszóházak alkalmával a zöld műhelyben lehet ismerkedni az Öko-sulival. Az Öko-suli vezetője Vinczeffy Kinga tanítónéni.
Az iskolakertnek több mint négy éves múltja van. A program lehetővé teszi a környezeti nevelés, az egészséges életmódra nevelés élményszerű tanulását. Egy-egy osztályközösség diákjai, felügyelet mellett, de mégis önállóan kertészkedhettek: magot vethettek, ültethettek, öntözhettek, gyomlálhattak. Így az osztály falain kívül, de az iskola falain belül megismerik a természet működését, felelősséget vállalnak a gondozott növényekért. Az elmúlt évben Păcurar Mária tanárnő és osztálya foglalkozott az iskolakerttel. Idén az iskolakert a megújuló hátsó udvaron új helyet fog kapni.
Az ECO csapat a DÖK kezdeményezésére alakult az idei tanévben. A március elején szervezett szakmai műhelyben számos szakértő bevonásával kialakultak a cselekvési tervek. Várjuk, hogy majd megvalósulhassanak!


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Szeptember
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator