11. Kérdés: Mit kell tudni a Bartók Diákszínpadról?

11. Kérdés: Mit kell tudni a Bartók Diákszínpadról?

Válasz: A Bartók Diákszínpad iskolánk színjátszó csapata. Bár a korábbi években is voltak előadások, a Bartók Diákszínpad a ma ismert formában a nyolcadik évadját éli. Tagjai iskolánk középiskolás diákjai, mentoruk Molnos András Csaba, a Csiky Gergely Színház színművésze, a felelős tanár pedig Fodor Enikő.
Az év általában a tanévkezdő műhellyel kezdődik, itt lehet belekóstolni a színjátszásba. Ezt követi a hagyományos csapatépítő anyanyelvi tábor valamikor télen, ahol megszületik az új darab. Közben próbák és próbák. Nyolc évad, hat remek előadás, számos fellépés itthon, az ország határain belül és kívül, három dobogós hely országos fesztiválon. Jelenleg egy teljesen új csapat dolgozik az új darabon.
“Kétségtelenül gazdagodnak a gyermekek a színjátszás által, a közös feladatok elvégzése alatt nyitottabbak, befogadóbbak, magabiztosabbak a gyermekek, de az, hogy jól érzik magukat a munkafolyamat alatt, az meggyőződésem szerint már önmagában is nyereség számukra. Magam is nagyon sok pozitív energiát kapok a diákoktól, és néhány hónap elteltével lemérhető fejlődésük, illetve a sikerélményük mindig elégtételt jelent." - nyilatkozta Molnos.
Az idei csapatépítő programról így írt Stan Lilla Alíz: "Vidáman telt a három nap a Bolyai Szakkollégium konferenciatermében. Az improvizációs gyakorlatok során jobban megismertük egymást, mentorunk segítségével pedig a színész mesterség titkaiba is bepillantást nyertünk. A napi, akár tíz órai munka magába foglalt filmnézést, melyből inspirálódtunk, beszélgetést, melyben a darab üzenete, lényege került hozzánk is közelebb, és a jelenetek összeállítása, mellyel nagyon jól haladtunk, mivel mindenki a maximumot próbálta gyújtani."


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator