Az óvodai Erasmus+ projekt első szakmai találkozója

Az óvodai Erasmus+ projekt első szakmai találkozója

A Bartók Béla Elméleti Líceumból Tasi Ottilia tanítónő, Salamon Katalin, Barabás Mónika, Szabó Angéla, Molnár Kármen óvónők részt vettek 2019 október 28-a és 30-a között Kaposváron az Erasmus+ Óvodai-iskolai stratégiai partnerségek Kaposvár-Temesvár program, „Hazaszeretet, Otthon, Magyarság érzésének Erősítése a zene erejével” című projekt első találkozóján.
Az első nap megismerkedtünk a fogadó Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda Temesvár Utcai Tagóvoda óvodapedagógusaival, betekintést kaptunk az óvoda hétköznapjaiba, megcsodáltuk a csoportszobákban levő galériákat, a sókuckót, a gyerekbarát játszóteret. Sor került az Erasmus+ Óvodai-iskolai stratégiai partnerségek Kaposvár-Temesvár projekt feladatainak megbeszélésére. Ezt követte az esti városnézés Cziráki Csilla kalauzolásával.
Második nap aktív részesei voltunk Istántsuly Júlia zeneterapeuta csodálatos előadásának. Kipróbáltuk az együttzenélést különböző hangszerekkel, megtapasztaltuk a zenehallgatás jótékony, lazító hatását. Délután megtekintettük a Rippl-Rónai-villát és az impresszionista festő képeit, saját bútorait, a híres Andrássy asztalt, a Róma-villa impozáns parkját. Ezt követően a Szennai Skanzenben Somogy és a Zselicség népi építészetével és lakáskultúrájával ismerkedtünk. Megtudtuk, hogy a skanzenhez tartozó tágas dombon a kaposvári és a környékbeli óvodás és iskolás csoportok gyakran megfordulnak különböző események alkalmával: tavasszal megtekintik a birkanyírást, langallót sütnek, népművészeti kézműves műhelyeket próbálnak ki vagy csak egy falusi környezetben töltenének el néhány órát.
A kaposvári Temesvár Utcai Tagóvoda akkreditált kiváló Tehetségpont. Az óvodában működő 5 tehetséggondozó műhely közül a ”Zene-bona” zenei tehetséggondozó műhelyt Dániel Erika óvónő mutatta be, amiben, mi, a temesvári óvónők kipróbáltunk egyes játékos ritmusgyakorlatokat, a közös éneklést, a csoportos vagy a páros foglalkozást. A fogadó kaposvári óvónők meglepetéssel készültek számunkra: őszi fát festettünk akrilfestékkel Rippl-Rónai József által is alkalmazott kukoricaszem technikával.
Köszönjük partnereinknek a sikeres és a szakmai tudást nyújtó találkozót, az összehangolt csapatmunkát! Szeretettel várjuk őket jövő év júniusában Temesvárra.
A csapat nevében,
Molnár Kármen-Mária óvodapedagógus


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator