Újra Kolozsvárra látogattak a tizenkettedikes diákok

Újra Kolozsvárra látogattak a tizenkettedikes diákok

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2019. szeptember 19. és 22. között egyetemi nyílt napokat szervezett az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások Hosszú Hétvégéje a BBTE-n címmel. A program célja az, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló, interaktív programokat szerveztek számukra.
Idén, az immár hetedik éve szervezésre kerülő rendezvényen négy bartókos diák vett részt: Csuhai Patricia (XII.TT), Gergelyfi Beáta (XII.MI), Kis Denisa (XII.TT), és Opreț Adrian (XII.KG.).
“A pénteki napot ismerkedéssel kezdtük, hiszen körülbelül 300-an voltunk résztvevők. Ezt két rövid előadás követte, majd alkalmunk volt meglátogatni a csillagvizsgálót. Csodálkozásunkra nagyon tisztán láthattuk a Jupiter és Szaturnusz bolygókat egy progi és korszerű felszerelés segítségével. Másnap már hosszabb előadásokkal fogadták a résztvevőket. A mi csapatunk egy része egy kvízjátékot próbált ki Kolozsvárról, a másik része pedig egy filozófia előadást hallgatott meg. Délután workshopokat szerveztek, ahol megtanultunk motivációs levelet írni vagy egyéb interakatív önismereti, csapatépítő játékot játszhattunk . Az utolsó programra vasárnap délelőtt került sor, ahol az egyetem Magyar Tagozatának a vezetője, dr. Soós Anna egyetemi docens ismertette a diákokkal a felvételi lehetőségeket és az egyetemen folyó különleges programokat.” Köszönjük a lehetőséget!
A diákokat Băruța Kriszta iskolapszichológus kísérte.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator