Demo Wood alkotótábor, Tokaj, 2019. augusztus 12-18.

Demo Wood alkotótábor, Tokaj, 2019. augusztus 12-18.

Külhoni magyar diákok és kísérőik vettek részt a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által támogatott DemoWood dizájn-és egészségmodell táborban, a magyarországi Tokajban. A Külhoni Magyar Gyerekek Éve program keretében felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki diákok média és dizájn foglalkozások keretében új, kreatív eljárásokkal, technikákkal ismerkedtek és remek alkalmat kaptak a kapcsolatépítésre és a tapasztalatcserére is.
A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum 19 diákja és kísérőik, Virginás-Tar Judit és Nüszl Erzsébet tanárnők, betekintést nyertünk ebbe a csodálatos és inspiráló világba. Bátran állíthatom, hogy az ott eltöltött hét mindannyiunkat meggyőzött arról, hogy közösségben élni, dolgozni, alkotni jó. Hogy érdemes nap mint nap kipróbálnunk magunkat, mert eszünk és szívünk mindig megmutatják a jó megoldáshoz vezető utat.
Végezetül egy kis ízelítő a résztvevők lelkesedéséből: »Mindenünket beleadva, csoportokban dolgoztunk különböző művészeti ágakban, mint például a fényképészet, animáció, stb. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a tábornak, hogy lehetőséget nyújtott baráti kapcsolatok létrejöttére. Pont ezért, igazán nehéz volt a búcsúzás, már most megfogadtuk, hogy itt leszünk jövőre is.« »A szülőföld témáját dolgoztuk fel. Én a dizájn workshopban dolgoztam, egy lámpát készítettem, de extra programokban sem volt hiány: jó volt a kenuzás a városnézés, a puszicsata illetve a táncház is.« »Barkácson (dizájn) voltam és egy gyönyörű lámpát készítettem. Nagyon tetszett, hogy figyeltek ránk.« »Az egyik legjobb tábor, amelyben voltam.« »Tetszettek a programok, főleg a hímző (textil) workshopbéli hangulat. Jövőre biztos ott leszek!« »Hihetetlenül jó volt ez a pár nap. Sokat tanultam, de rengeteg barátot is szereztem. Remélem, még lesz lehetőségem eljönni!« »Nagyon tetszett az Animáció workshop csapatának összhangja, és csomó program kihagyhatatlanul jó volt a táborban. Sok barátot szereztem, és sajnálom, hogy el kellett tőlük váljak…« Ezek után már csak annyit, hogy októberben újra találkozhatunk a Demo Wood csapattal. Zsuzsi, Tina, Barna és kreatív csapatuk új workshopokkal keresik fel sulinkat.
Addig is, legyetek kreatívak és ne múljon el egy napotok sem tétlenségben!
Nüszl Erzsébet programfelelős














Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator