Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Kolozsváron

Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Kolozsváron

A IX. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt "Kulturális sokszínűség" címmel szervezték meg ebben a tanévben. A Communitas Alapítvány a Kolozsvári Református Kollégium közreműködésével idén már elismert versenyként hirdette meg a vetélkedőt, melyre 89 csapat nevezett be az országból.
A vetélkedő felhívásban közzétett célja a tanulók érdeklődésének felkeltése nemzeti értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek. November elején tehát újra összeállt a tavalyi jól összeszokott csapat, egy cserével (Floca Larissa, Pricop Annamária, Serb Dávid és Gergely Róbert, valamint irányító tanáruk, Cziprián-Kovács Jolán). Igazlátók csapatnéven versenyeztek ősz óta, három internetes forduló során, melyet az elődöntőbe jutás követett, igen magas pontszámmal. Az elődöntőre kiválasztott irodalmi mű: Dániel Anna Erzsébet királyné című regénye volt, további témakörei pedig Dániel Anna élete és munkássága, az Osztrák-Magyar Monarchia történelmi vonatkozásai, természettudományos ismeretek, kultúrája és művészei (Ybl Milkós, Liszt Ferenc) voltak.
A regényből egy három perces jelenetet is be kellett mutatni, ezenkívül egy kabalabaglyot, valamint kreatív feladatként idén egy uralkodói hatalmi jelképet is el kellett készíteni és a helyszínen bemutatni. A verseny menete a tavalyihoz hasonló volt, villámkérdések, illetve betűrejtvény, feleletválasztós kérdések, drótnélküli telefon próbák is szerepeltek benne. A csapat negyedik helyen végzett, ezzel megnyertünk egy egyhetes táborozást Csernátonban, július végén. A vetélkedőről készült tévéfelvétel látható volt május 5-én, vasárnap este 8 órától az Erdély tévécsatornán.
Minden elismerés az ügyes csapatnak!
Cziprián-Kovács Jolán


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator