A Harmónia társasági tánccsoport ismét sikert arat

A Harmónia társasági tánccsoport ismét sikert arat

A Nemzetközi Művészi Táncfederáció (World Artistic Dance Federation) május 3 – 5. között rendezte meg Temesváron az International WADF Dance Open táncversenyt a ROK ART Kulturális Sportegyesület közreműködésével, amelyen a Harmónia táncosai több kategóriában is eredményesen szerepeltek úgy solo-, páros-, mint csoportos táncok területén.
Számos határon túli résztvevő is jelen volt a megmérettetéseken, azonban ez sem akadályozta meg táncosainkat abban, hogy derűt és táncból fakadó életörömöt teremtsenek a színpadra néhány percre, amit a zsűri természetesen meg is jutalmazott. A tánccsoport által nyert díjak egyre csak gyarapodtak a két nap folyamán, végül pedig összesen tizenegy harmadik-, tizenhét második-, és három első díjjal gazdagodtak a táncosok. A Kis Harmónia tagjai – Chilom Sonya, Czimer Levente, Cziprián-Kovács Kinga, Deák Alíz, Gergelyfi Dániel, Juhász Antónia, Kovács Tímea, Kótai Vanessa, Orosz Mikolt, Szendrey Dániel – egy derűt sugárzó standard táncokból összeállított koreográfiának köszönhetően léphettek a dobogó harmadik fokára, majd Sonya, Kinga és Antónia csoportos salsa koreográfiáját első díjjal jutalmazta a zsűri. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a számos solo és duo kategóriákban nyert díjakról sem, amit a felcseperedő táncosok tudhatnak magukénak a hétvége után.
A Nagy Harmóniát Sellei Márk és Pál Brigitta, Sellei Sándor és Bakó Beatrix, illetve Szűcs Zoltán és Bodnár-Végh Krisztina-Boglárka képviselte – dinamikus csoportos salsa koreográfiájuk első helyezést nyert el a versenyen. Latin- és standard táncok területén is összemérték tudásukat, az utóbbi pár pedig egy különleges bécsi keringő showt is színpadra állított, amivel elnyerte a közönség támogatását is. Hatalmas köszönet jár oktatónknak, Metz Ritának, akinek türelme és táncosokba vetett hite mindig bizalmat önt a fiatal művészekbe minden egyes megmérettetés előtt. A versenyen nyújtott teljesítmény mögött több hónapnyi-, vagy akár évek munkája áll. Ahogy azt egy táncos idézet is mondja: „Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz.”; különös élmény volt végignézni, ahogy verseny előtt sok-sok elem összeáll ahhoz, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön majd. Ha visszagondolok az elmúlt hétvégére, eszembe jut a sok nyüzsgés, a kisebbek izgatott várakozása, hogy végre versenyezhetnek, az egymás biztatása, az eredményhirdetés előtti izgalom, a szülők lelkes segítsége, és főként a táncosok elszántsága.
Újabb tapasztalatokra várva, bizalomteljesen tekintünk előre, hiszen következő alkalommal már Siófokon, a IV. International Beach Dance Cup versenyen varázsoljuk táncparketté a sportcsarnokot. Addig viszont elengedhetetlen a kitartó munka, amit a nyári tánctáborban is kamatoztatni fogunk, izgatottan várva, hogy újból táncolhassunk.
A Harmónia tánccsoport nevében, Bîtoancă Diana
























Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator