Kérdés: Hogyan fejlődhet iskolánkban a diákok vállalkozói kompetenciája?

Kérdés: Hogyan fejlődhet iskolánkban a diákok vállalkozói kompetenciája?

Válasz: Évente két tizenegyedikes osztályunk is betekintést nyer a vállalkozás titkaiba. A társadalomtudomány szakosok működtetik a Diácéget, egy képzett tanerő irányításával. A diákcéget, mint tantárgyat, heti egy órában oktatjuk, a Junior Achievment Románia szervezet programjai alapján. Az alkalmazott oktatási módszer a „learning by doing” (saját tapasztalaton alapuló tanulás), amely fejleszti a kreativitást, kitartást, önbizalmat, felelősségérzetet, kockázatvállalást, hatékony erőforrás gazdálkodást, a csapatban való együttműködés készségét. Milyen tevékenységeket feltételez ez a módszer? A diákok meghatározzák a cég tevékenységi területét, rövid illetve hosszú távú céljait, a munkahelyek számát, a munkaköri leírásokat, a terméket/szolgáltatást, amelyet majd értékesítenek az iskolában, marketing tevékenységet folytatnak, üzleti tervet írnak, elszámolnak, előkönyvelést végeznek.
A közgazdasági osztály diákjai egy Tanirodát működtetnek, amely szintén egy modern oktatási módszer, amely segítségével a diákok vállalkozói készségét lehet kialakítani illetve fejleszteni. A diákok heti három órában egy nemzeti hálózat keretén belül (ROCT számítógépes felület) létrehozzák cégüket, üzleti tervet írnak, marketing tevékenységet folytatnak, adás-vételi szerződéseket kötnek az ország más iskoláiban létrehozott cégekkel, számláznak, on-line virtuális kifizetéseket eszközölnek, bérszámfejtést végeznek, tanirodai kiállításokon vesznek részt.
A IX-XII-es közgazdasági osztályok diákjai évente három/négy hét szakmai gyakorlaton vesznek részt, számítógépes könyvelést, statisztikát tanulnak az iskolában, majd gazdasági egységeknél, szakmai felügyelet mellett gyakorolják mindazt, amit az iskolában tanultak.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator