Kérdés: Milyen segítő szakemberek dolgoznak az iskolában?

Kérdés: Milyen segítő szakemberek dolgoznak az iskolában?

Válasz: A Bartók Béla Elméleti Líceumban iskolapszichológus (iskolai tanácsadó), logopédus és fejlesztő pedagógus is dolgozik. Mindhárom szakember a diákok, a pedagógusok és szülők számára nyújt támogatást tanulási, alkalmazkodási vagy egyéb problémák esetében Az iskolapszichológus a diákok számára egyéni tanácsadást nyújt, kiscsoportos foglalkozásokat szervez szociális készségek fejlesztése, önismeret vagy pályaorientáció céljából valamint egyéni felméréseket végez iskolaérettség megállapítására vagy tanulási zavar esetén. Szülők számára nevelési, pszichológiai tanácsadási szolgáltatást nyújt. A logopédus elsősorban nagycsoportos óvodássokkal és kisiskolásokkal foglalkozik. Miután tanév elején elvégzi a szükséges felméréseket, az érintett gyerekek szüleinek jelzi a logopédiai terápia szükségességét. A beszédhibák, írás- és olvasási zavarok javítása heti foglalkozások révén, a szülők és/vagy az óvónők, tanítónők közreműködésével, együttműködésével történik.
A fejlesztő pedagógus elsősorban a sajátos nevelési igényű gyerekekkel dolgozik. Segít a diákok felmérésében és a megyei szintű felmérő bizottsággal való kapcsolattartásban. A szaktanár közreműködésével kidolgozza az egyéni fejlesztési terveket, majd rendszeres egyéni vagy kiscsoportos fejlesztő foglalkozást tart. Feladata a gyerekek felzárkóztatásának követése, a szaktanárokkal, szülőkkel való folyamatos kapcsolattartás, együttműködés.
A Bartók Béla Elméleti Líceumban működő iskolaközi pszichológiai és logopédiai kabinet magyar nyelven nyújt szolgáltatást mind az iskola diákjai, mind a temesvári magyar óvodai csoportokba járó gyerekek és szüleik számára.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Október
H K SZ CS P SZ V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator