Kérdés: Milyen típusú IX. osztályok indulnak a következő tanévben?

Kérdés: Milyen típusú IX. osztályok indulnak a következő tanévben?

Válasz: A Bartók Béla Elméleti Líceumban egy önálló és egy mozaik típusú (két különböző profilú fél-osztályból álló) osztály indul:
Az önálló osztály szakja a matematika-informatika lesz, intenzív informatika oktatással. Ezt az osztályt azoknak a diákoknak ajánljuk, akik kedvelik a reál tantárgyakat, jó logikai-, matematikai-, problémamegoldó képességgel rendelkeznek, szeretnének megtanulni programozni, természettudományok területén vagy műszaki pályán szeretnének továbbtanulni.
A mozaik osztály társadalomtudomány- közgazdaság szakkal indul. A társadalomtudomány szakot azoknak javasoljuk, akik: kedvelik a történelmet, földrajzot, gazdaságot, pszichológiát, jó nyelvi kifejezőképességgel rendelkeznek, könnyen kommunikálnak, érvelnek, szeretnének nagyobb óraszámban nyelveket tanulni (ebben az osztályban az angol nyelvet heti négy órában tanulják a diákok). A közgazdaság szakot azoknak a diákoknak ajánljuk, akik: kedvelik a gyakorlatias jellegű feladatokat, könnyen és jól dolgoznak a számokkal, türelmük van a pontos munkához, szeretnének olyan tantárgyakat is tanulni, amelyek később az üzleti életben felhasználhatók.
A szakokat pályaorientációs tevékenységeken, osztályfőnöki órákon és szülői értekezleteken lehet megismerni, valamint a BARTÓKoló - A lehetőségek börzéje rendezvényünkön, amelyre májusban kerül majd sor, és amelyre minden nyolcadikos diákot szívesen várunk.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator