Kérdés: Mit érdemes tudni a Bartók Diákszínpadról?

Kérdés: Mit érdemes tudni a Bartók Diákszínpadról?

Válasz: A Bartók Diákszínpad iskolánk színjátszó csapata. Bár a korábbi években is voltak előadások, a Bartók Diákszínpad a ma ismert formában a hetedik évadját éli. Tagjai iskolánk középiskolás diákjai, mentoruk Molnos András Csaba, a Csiky Gergely Színház színművésze, a felelős tanár pedig Fodor Enikő.
Az év általában a tanévkezdő műhellyel kezdődik, itt lehet belekóstolni a színjátszásba. Majd következik a hagyományos csapatépítő anyanyelvi tábor november végén, ahol megszületik az új darab. Közben próbák és próbák.
Hét évad, hat remek előadás, számos fellépés itthon, az ország határain belül és kívül, három dobogós hely országos fesztiválon. “Kétségtelenül gazdagodnak a gyermekek a színjátszás által, a közös feladatok elvégzése alatt nyitottabbak, befogadóbbak, magabiztosabbak a gyermekek, de az, hogy jól érzik magukat a munkafolyamat alatt, az meggyőződésem szerint már önmagában is nyereség számukra. Magam is nagyon sok pozitív energiát kapok a diákoktól, és néhány hónap elteltével lemérhető fejlődésük, illetve a sikerélményük mindig elégtételt jelent." (Molnos András Csaba)
"A színikör felemelő, művészi és színes keretbe zárja a licis éveket. Az, hogy a nézők értékelik a munkánkat, felemel és boldoggá tesz. Olyan személyek bőrébe bújhatunk, akik nem vagyunk. Olyan szemszögből szemléljük a világot, amelyből még soha. Egy színdarab ideje alatt ez érdekes, felemelő és tanulságos. Az érzés, amikor meghajolsz a közönség előtt, aki már állva tapsol, minden fáradságot megér." (Fodor Zsuzsanna)


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Október
H K SZ CS P SZ V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator