Kérdés: Milyen pályaorientációs programon vesznek részt a diákok?

Kérdés: Milyen pályaorientációs programon vesznek részt a diákok?

Válasz: Diákjaink számára több pályaorientációs programot is szervezünk. Az iskolapszichológus minden végzős (nyolcadikos és tizenkettedikes) osztályban csoportos pályaválasztási tanácsadást tart, amely során a diákok önismeretben gazdagodnak és megrajzolják pályatervüket. A csoportos pályaválasztási tanácsadás igény és helyzet szerint kiscsoportos vagy egyéni tanácsadással egészülhet ki. A pályaválasztás ugyanakkor a választható tantárgyak sorában is megtalálható, gyakran választják is ezt a lehetőséget a tizenegyedikes diákok.
Az önismereti jellegű programok mellett olyan rendezvényeket szervezünk, amelyek a diákok pályaismeretét, továbbtanulási lehetőségeit mutatják be. Ezek közül kiemelt szerepe van a Mesterségem címere programnak, amely a VII-VIII. osztályosoknak szól és amely során meghívott szakemberek mutatják be szakmáikat. A forgó-színpadszerűen szervezett interaktív program során egy-egy diák tíz-tizenkét szakmával ismerkedhet közvetlenül. A VIII. osztályosok számára szervezett BARTÓKoló - A lehetőségek börzéje programon a különböző profilú osztályok nagykövetei bemutatják a leendő mozaik osztályokat, a DÖK csapat, a Juventus-szerkesztők, a néptáncosok, a társasági táncosok, a focicsapattagok, a barantások, a Bartók Diákszínpad képviselői, a rákóczisok pedig mindazokat a programokat, szakköröket, csoportokat, amelyekbe a licisek bekapcsolódhatnak.
A középiskolások számára egyetemlátogatásokat, meghívottak által tartott szakmabemutatókat szervezünk. A XI. osztályosok számára Job Sadow Day típusú programokat is kezdeményezünk, hogy a diákok közvetlenül is belelássanak a választott szakma mindennapjaiba. Mindezeket a Bartók Alumni Hálózat által szervezett JÉG (Jövőt Építők Generációja) előadások egészítik ki, amelyek során a diákok érdekes életutakat ismerhetnek meg.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Október
H K SZ CS P SZ V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator