Kérdés: Milyen ösztöndíjakat kapnak a diákjaink?

Kérdés: Milyen ösztöndíjakat kapnak a diákjaink?

Válasz: Több típusú ösztöndíjban részesülhetnek a diákok. Kiválósági ösztöndíj jár az országos díjat elnyerő diákoknak. Az érdemösztöndíjakat megyei szintű versenyeredményekért és nagyon jó tanulmányi eredményekért kaphatnak a diákok. A tanulmányi ösztöndíj a nehéz anyagi helyzetben levő, jó tanulmányi eredményeket felmutató diákoknak jár. A család nehéz anyagi helyzete, bizonyos krónikus betegségek esetén szociális ösztöndíj igényelhető.
Tehetségnapon az iskola tehetségígéreteit és tehetséges diákjait jutalmazzuk.
A Bartók Béla Alapítvány rendszeresen támogatja a bentlakó diákokat, a legjobb tanulmányi eredményeket elérő tíz középiskolás diákot, tanév végén pedig a tízes átlaggal végző diákokat. A Nemzedékek találkozóján a tanév legeredményesebb diákjait jutalmazza az Alapítvány.
Ugyancsak a Nemzedékek találkozóján a Temesvári Tiszteletbeli Konzulátus három végzős diáknak a Magyar Nyelv Ápolásáért díjat adományozza. Tanév végén kerül kiosztásra a Tanév legeredményesebb matematikus diákjának járó díj is.
Évente egyszer igényelhető a Szülőföldön magyarul támogatás. Az elmúlt évektől kezdődően a magyar tannyelvű iskolába iratkozó előkészítősöket a Rákóczi Szövetség egyszeri beiratkozási ösztöndíjjal támogatja.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Október
H K SZ CS P SZ V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator