Copiii din Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa – ediția a XI-a

Copiii din Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa – ediția a XI-a

   Conform tradiției, la începutul lunii iunie Liceul Bartók Béla organizează pentru școlile partenere o întâlnire pentru elevi și cadre didactice din țară și peste hotare cu scopul de a oferi posibilitatea acestora de a se cunoaște, de a iniția relații de prietenie, de a cunoaște în mod reciproc cultura și obiceiurile din diferite țări și din diferite școli.


    Anul acesta participanții la aceast program au fost reprezentanții de la Școala Generală Kis Bálint din Vésztő Ungaria, Școala Generala Gedoi și Institutul Cultural de Artă. Szeged, Ungaria, Colegiul Național Csiky Gergely din Arad, respectiv reprezentanți de la școlile din județul nostru, din Dumbrăvița. Jimbolia, Dumbrava.


    Elevii din cadrul programului au participat la concursuri pe două secțiuni: secțiunea de cântece populare și secțiune de creație plastică. După concurs au avut ocazia să viziteze Liceul Teoretic Bartók Béla, respectiv să vizioneze spectacolul de teatru de păpuși ,,Oscar cel viteaz” interpretat de artistul păpușar autohton Lábadi Éva. După premiere a avut loc  o prezentare și un joc tematic pentru elevi cu tema ,,Personalități remarcabile din Timișoara”, iar pentru cadrele didactice un workshop legat de probleme didactice actuale.


   Elevii și cadrele didactice participante au avut ocazia să viziteze orașul Timișoara, respectiv obiective turistice și istorice locale cu îndrumarea unui ghid specializat.


   Programul a fost și de data aceasta un prilej deosebit pentru cunoașterea valorilor culturale din diferite țări, pentru legarea unor relații profesionale și de prietenie între participanți.


   Programul a fost sprijinit de către Consiliul Județean Timiș.


                                                                                               


                                                                   Coordonator program,


Pál Krisztina


Calendar evenimente

Calendar evenimente
Aprilie
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Căutare

Pentru o căutare cât mai precisă folosiţi diacritice!

Lucrări ale elevilor

Navigare pagină web

navigator