Képzés a Juventus diáklap szerkesztőinek

Képzés a Juventus diáklap szerkesztőinek

November 23-án, péntek délután a Juventus szerkesztői – közöttük én is – részt vettek egy médiaképzésen, ami a Küttl Klubban került megrendezésre, a Bethlen Gábor Alap és az Integratio Alapítvány támogatásával, amit ezúton is köszönünk.
A képzésen az újságírás iránt érdeklődő diákok vettek részt. Ez legfőképpen az újonnan érkezett tagoknak szólt, beleértve a kilencedikeseket is, akik most csöppentek a licista életbe és szeretnének részesei lenni az újság szerkesztésének. A képzést a Juventus főszerkesztője, Gergelyfi Beáta kezdte. Bemutatta a diáklapban jelenleg olvasható cikkeket, ezeknek a struktúráját és célját. Ezután megbeszélhettük, hogy milyen változásokat vihetnénk véghez ahhoz, hogy az újságot minél többen olvassák, pontosabban milyen cikkeket érdemes továbbra is megjeleníteni, illetve milyen új rovatokat vezethetnénk be. A második bemutatót Bîtoancă Dia, a diáklap volt-főszerkesztője tartotta. Ő inkább az olvasószerkesztőkhöz szólt, de a többiek is rengeteget tanulhattak az elhangzottakból. A szöveg általános struktúrájáról volt szó, illetve milyen részletekre figyeljünk oda, amikor egy cikket írunk, és hogyan szerkesszük meg, hogy minél helyesebb és figyelemfelkeltőbb legyen.
Mivel én már három éve írok és javítok cikkeket a Juventusnak, egyes információk nem voltak újak számomra, viszont így is akadt olyan, amit nem hallottam még, és fel tudom ezentúl használni. Nagyon jó volt megtárgyalni külső szemmel is, hogy mit lehetne javítani az újságon. Összességében egy rendkívül hasznos élmény volt!


Győrfi Noémi


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator