Élménybeszámoló a Kriza János verseny országos döntőjéről

Élménybeszámoló a Kriza János verseny országos döntőjéről

Pénteken, november 16-án reggel 9-kor, elindult a Bartók és Gerhádinum szavaló, mesemondó és éneklő csapata Sepsiszentgyörgyre, a Kriza János Balladamondó, éneklő és mesemondó verseny országos szakaszára. Egy kicsinek tűnő kilenc személyes mikrobuszt be is töltöttünk. Az életkor szerinti vegyes csapat hétórás út után érkezett meg a fagyos Szentgyörgyre. Ott aztán végigkocsikáztuk a várost, mire sikerült találnunk egy pizzázót, ahol megünnepeltük érkezésünket. A pénteki napot azzal zártuk, hogy elfoglaltuk szálláshelyünket és izgatottan vártuk a másnapi versenyt.


Szombat reggel mindenki felkészülten és magabiztosan indult a verseny megnyitójára, majd a kategóriák versenye következett. Az izgalom után ebéd, majd filmvetítés és kézműves foglalkozás következett.


Vasárnap került sor a pillanatra, amit mindenki várt, azaz a díjazásra. Temesvár is büszkélkedhetett: Juhász Ábel (III. Hagyomány osztály) Napsugár különdíjban részesült a mesemondó kategóriában, Csata Dorottya (VI. osztály) dicséretben részesült a mesemondó kategóriában és Szabó Abigél (X. TT osztály) pedig második helyezést ért el a balladaéneklő kategóriában. Részvételi díjban részesültek: Barabás Amanda (II. Lépésről lépésre osztály), Borbély Apor (V.B osztály) és Győrfi Krisztina (XI. BK osztály).


Külön köszönet a kísérő tanárunknak, Szabó Csillának és a felkészítő tanároknak, mentoroknak: Tasi Ottilia, Bakos Ágnes Mónika, Stan Orsolya Emese, Bakó Ágnes, Balla Lóránt, Borbély Emília, Molnos Ildikó.


A csapat nevében, Győrfi Krisztina.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator