Vajdasági kirándulás

Vajdasági kirándulás

November 9-e reggelén, a XI. és XII. reál osztályban tanuló diákok felültünk egy buszra, amely a Vajdaságba vezetett minket. Első fő megállónk Kikinda volt, ahol tettünk egy rövid sétát a központban, majd meglátogattuk Kikát, a mamutmúzeumban. Kika, a város területén megtalált mamutcsontváz gazdája, melyről a kikindai kutatók felfedezték a mamut életének titkait, például azt, hogy Kika anya volt akkoriban, illetve a halálának sajnálatos körülményeit is tudatták velünk egy 3D-s kisfilm keretein belül. Ezek után megtekinthettük a hatalmas csontváza, majd betekintést nyertünk Kikinda történelmének egy-egy részletébe, népszokásaiba, illetve állatvilágába.


Következő megállónk már Zenta volt, ahol tettünk egy kellemes sétát a városban, a testvériskolánk Szórád Endre tanár úr kíséretében. Vacsora után a kirándulók találkozhattak ottani ismerőseikkel. Természetesen az esti játékok, és mély beszélgetések sem maradhattak el.


Másnap reggel Szabadkára indult a csapat, ahol meglátogattuk a gyönyörű városházát. A díszterem ablakairól magyar királyok, vezérek néztek le ránk büszkén. A látogatás után megebédeltünk, és hazafele indultunk, de még meglátogattuk a palicsi tavat, ahol mindenki megörökítette a naplemente gyönyörű színeit, ki-ki fényképezve, vagy csak megcsodálva.


A csapat fáradtan, de élményekkel gazdagon ért haza.


Köszönjük Szórád Endre tanár úrnak a kedves fogadtatást, Floca Sára tanárnőnek, Virginás-Tar Judith tanárnőnek és Ilonczai Zsolt tanár úrnak, hogy lehetővé tették ezt a kellemes őszi kiruccanást.


A csapat nevében Gergelyfi Beáta (XI.MI) A fotókat Horváth Brigi (XII.MI) készítette.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator