A Harmónia társasági tánccsoport új eredményekkel gazdagodott

A Harmónia társasági tánccsoport új eredményekkel gazdagodott

A Harmónia társasági tánccsoport ismét kitűnő eredményekkel gazdagodott a WADF (World Artistic Dance Federation) égisze alatt megrendezett, a ROK ART Kulturális Sportegyesület által szervezett European Grand Prix nemzetközi táncverseny alkalmából, amelyre november 3–4. között került sor a temesvári Nemzeti Színházban.


A Harmónia tánccsoport kis táncosai és a felnőtt csoport is kibontakoztathatta tehetségét a versenyen.


A kiscsoport, amelynek tagjai Cziprián Kovács Kinga, Juhász Antónia, Kőnig Glória, Kótai Vanessa, Kovács Timi és Orosz Mikolt, egy Can-can koreográfiával lépett színpadra. A lányokat, a jól megérdemelt és kiharcolt első helyezés mellett a tradicionális táncok kategóriájában, vastapssal jutalmazta a közönség, ugyanis derűs és dinamikus táncuk elnyerte a jelenlévők tetszését és elismerését.


A haladó csoport több tagja is a páros táncokban mérte össze tudását: Szűcs Zoltán és Bodnár-Végh Krisztina-Boglárka, Kis Ernest és Bîtoancă Diana, Sellei Márk és Pál Brigitta, Sellei Sándor és Gergelyfi Beáta, Szíjjártó Tibor és Dascaliuc Magdalena vettek részt a megmérettetésen. Standard-, illletve latin táncok terén is versenyezhettek: angol- és bécsi keringő, tangó, quickstep, cha-cha-cha, samba, rumba, jive és discofox táncokkal léphettek ezúttal a táncparkettre. Néhányan egy következő szintre emelték célkitűzéseiket: a megszokott alapkategória mellett bevállalták az Open kategóriában való versenyzést is, amely a tapasztalatszerzésen kívül a szakmai fejlődésnek is helyet adott.


Tánccsoportunk több dobogós helyezéssel és összesen öt aranyéremmel büszkélkedhet e verseny által, hiszen természetesen az elért eredményekért minden egyes tag megdolgozott. Az akadályokba való ütközés a gyakorlás folyamata során egy pillanat erejéig sem késztetett bennünket arra, hogy feladjuk, hanem annál inkább motivált abban, hogy kitartóan fejlesszük tánctudásunkat, addig amíg a sok munka végre eredményt hoz, erről pedig büszkén elmondhatjuk, hogy a saját elszántságunknak gyümölcse. A tánc valójában nem csak betanult lépések sorozata, ennél sokkal többet jelképez. A táncosok által mutatott lelkesedés és a tánc iránti szeretet nagymértékben befolyásolja a versenyzők teljesítményét, ezért köszönjük oktatónknak, Metz Ritának, hogy nem csak a tánclépéseket és -technikát tanítja meg nekünk, hanem minden egyes gyakorlás alkalmával jobban és jobban szeretteti meg velünk ezt a csodálatos művészetet. Hálásak vagyunk minden biztatásának, tanácsának, türelmének és annak, hogy a tánc lenyűgöző világába vezetett bennünket. Minden egyes verseny számtalan új tapasztalattal jár, ezért elmondhatom, hogy mindannyian fejlődtünk általa tánc szempontjából is, de talán a legfontosabb az, hogy a tánc iránti szeretetünk is egyre pozitívabb irányba ível, mert nekünk a tánc már sokkal többet jelent egy egyszerű hobbinál – számunkra ez már egy életstílussá vált.


A Harmónia tánccsoport nevében Gergelyfi Beáta (XI.MI)



 



Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator