Adj király katonát!

Adj király katonát!

     Október 26-án második alkalommal került megrendezésre iskolánkban az „Adj király katonát!” címet viselő ifjúsági verseny melynek akadálymentes lebonyolításában, a helyszín berendezésében, a kellékek beszerzésében nagy segítséget nyújtottak a Rákóczi Szövetségbe tartozó ügyes diákok. Ez alkalommal a IV-VIII. osztályosok közül 34 diák mérte össze tudását, ügyességét, 11 családba rendeződve.
     Jó kedvvel, vidámsággal teltek el az órák. Az első feladat a családok nevének megválasztása, majd címer és zászló megrajzolása és egy hozzá illő himnusz megírása volt. Nagyon jó dolgok születtek és a zsűri tagok sajnálatukat fejezték ki, hogy nem volt pontozható ez a feladat. Ezt követte a második feladat, amely meglepő nehézséget gördített a versenyző csapatok elé: asztalt kellett teríteni a család összes tagjának egy hulla – hopp karikán belül, két asztal között megtéve egy bizonyos távolságot , és áthelyezni egyik asztalról a másikra egy asztal megterítéséhez szükséges kellékeket. Mivel itt fontos volt az asztal helyes megterítése ezért sokan itt veszítettek pontot. De nem szegte kedvüket a versenyzőknek a nehéznek bizonyuló feladat, jó kedvvel és nagy koncentrációval indultak neki a rejtvény megfejtésének. Itt kellett elővenni tudásukat igazán az elolvasott mesék alapján, mely többé-kevésbé sikerült is. A negyedik feladat ismét mozgalmas lett és igen jó hangulatban telt el. Összekötött lábakkal kellett a családoknak A pontból B pontba eljutniuk minél gyorsabban. A végeredményt meghatározó feladat a „Legyen ön is nagycsaládos!”- kwíz játék a bejutó kör után izgalmasan telt, felborulni látszott az addigi sorrend. A legjobb eredményt elérő család a 17-es számú lett, melynek tagjai: Bíró Fanni VII.B, Riskó Hanna V.B és Szűcs Ferenc V.B. voltak. Velük November 2-án Nagyenyedre fogunk elutazni, az országos szintű vetélkedőre. Rajtuk kívül a II. és III. díjakat is kiosztottuk, értékes nyereményekkel bővítve az oklevelet. 
Hogy a versenyzők, segítők is mindannyian jutalmazva legyenek, ezért mindenki egy kicsi csokit kapott ajándékba, majd a zsűri tagjainak is megköszönve a befektetett energiájukat, egy Adj király katonát! csatakiáltással eltettük jövő ilyenkorra a találkozásunk időpontját.
     Remélem jövőre is ilyen lelkesedéssel és jókedvvel fogunk találkozni másokkal is kibővítve a kört.



Fazakas Enikő, dokumentációs tanár, az AKK szervezője



Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator