Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó verseny az elemi osztályokban

Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó verseny az elemi osztályokban

    A Kriza János népmesemondó verseny megyei szakaszát, kisiskolások számára, október 25-én rendeztük meg iskolánkban. A szakmai zsűri tagjai: Bakó Ágnes, Farkas- Erdélyi Rita és Fazakas Enikő voltak. 
    A versenyre a temesvári Gerhardinum Római-Katolikus Líceumból, a Bartók Béla Elméleti Líceumból és a Végvári Általános Iskolából érkeztek gyermekek, akik egy-egy magyar népmesével örvendeztették meg a közönséget. Erdély Rita, a Temesvári Rádió munkatársa, valamint Bakó Ágnes és Fazakas Enikő tanárnők értékelték és hasznos tanácsokkal látták el a mesemondó kisdiákokat.
     Az I-II. osztályos kategóriában: Barabás Amanda (II.o.) nyerte el az I.díjat, Kovács Emma (II.o.) II. díjat kapott és Szász Boglárka (I.o.) III. díjban részesült. Megyei dicséretben részesült Riskó Erna (II.o). A Bartók Béla Alapítvány különdíját Csóka Emese (II.o) és Ovidiu Vlad (Végvári Általános Iskola), az Integratio Alapítvány különdíját Fórika Tamás (I.o.) és Szabó Jázmin (I.o) a Temes megyei Pedagógusok Szövetségének különdíját Lukács-Káfony Márk (I.o.), és Varga Alexandra (II.o), az Eszterlánc Kulturális Egyesület különdíját Kaizler Henrietta (II.o) és Ninacs Eszter (II.o), a ProFolk Egyesület különdíját pedig Szendrey Dániel ( II.o.) és Fekete Erzsébet (Végvári Általános Iskola) tanulók érdemelték ki. Dicséretet kaptak: Damian Filip, Bíró Hunor, Oszlánczki Dávid, Mátéfi Erin és Gáll Laura első osztályos tanulók.
     A III-IV. osztályos kategóriában: Abdulhamza Safi (Gerhardinum Római-Katolikus Líceum) I.díjat, Juhász Ábel (III. o.) II.díjat, Borbély Réka (III.o.) pedig a III.díjat nyerte el. Megyei dicséretben részesült Barabás Evelin (IV.o). A Bartók Béla Alapítvány különdíját Gíőrfi Áron (III.o.) és Borbély Emese (III.o), az Integratio Alapítvány különdíját Fekete Kinga (Végvári Általános Iskola) és Zaha Evelyn-Bianka (Gerhardinum Római-Katolikus Líceum), a Temes megyei Pedagógusok Szövetségének különdíját Maskulik Réka (IV.o.) és Gál Abigél (III.o), az Eszterlánc Kulturális Egyesület különdíját Kőnig Glória(IV.o) és Pataki Tíma (III.o), a ProFolk Egyesület különdíját pedig Muresan Maia (III.o.) és Popa Otilia (Gerhardinum Római-Katolikus Líceum) tanulók érdemelték ki. Dicséretben részesültek: Demeter Karina (III.o), Császár Ede (Gerhardinum Római-Katolikus Líceum), valamint Deutsch Norbert (Végvári Ált.Isk.-IV.o.) tanulók.
     Felkészítő tanítók: Adorjányi Borbála, Apró Julianna, Bakos Ágnes-Mónika, Boros Emília, Lőrincz Gyöngyi, Pál Krisztina, Stan Orsolya, Szabó Ferenc, Tamási Emese, Tasi Ottília, Tóth Rózsa és Varga Ildikó.
    Temes megyét az I-II.osztályos kategóriából Barabás Amanda (II.o.), a III.-IV. osztályos kategóriából pedig Abdulhamza Safi (Gerhardinum Római-Katolikus Líceum) és Juhász Ábel (III.o.) tanulók képviselik az országos szintű versenyen. Sok sikert kívánunk diákjainknak a következő megmérettetésen!
Milos Edit és Pál Krisztina megyei szervezők















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator