Látogatásunk Sárospatakon, a Határtalan program keretén belül

Látogatásunk Sárospatakon, a Határtalan program keretén belül

A Határtalan program keretén belül, június 3-án a X. és XI. matematika-informatika, biológia-kémia és társadalomtudományok osztályai Sárospatakra indult, hogy 4 napot eltölthessen barátai között egy kellemes kirándulás keretén belül, Băruța Krisztina, Fodor Enikő, Kiss Ferenc, és Virginás-Tar Judit tanárok kíséretében.


A tanulók a hosszú utat is kihasználták, Aradon meglátogatták a vesztőhelyet, Nagyszalontán betekintettünk a Csonka torony falai közé, Nagyváradon pedig jobban betekintettek a város titkaiba, a szecessziós stílusban született épületek rejtélyeibe, illetve a Szent-László templom barokk stílusát is felfedezhették. Ezek után a rudabányácskai Smaragd-völgyhöz indultak, az idegenvezető kíséretében, ahol három kellemes estét töltöttek el, milliónyi szórakoztató tevékenység kereteiben, lehetett csocsózni, ping-pongozni, röplabdázni, úszkálni a gyönyörű tóban. Az első ott töltött napon a diákok meglátogatták a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban tanuló testvérosztályaikat, ahol folytatták az ismerkedést, amelyet Temesváron elkezdtek, amikor ők látogattak el hozzánk. Ezek után a csapat a sárospataki várhoz irányult, ahol ezúttal a Vörös toronyba is betekinthettek. Rákóczi szülőháza Borsiban várt minket, Szlovákia határát átlépve, ahol az idegenvezető gondoskodott arról, hogy ne unatkozzunk a sok információ hallatakor. Este iskolánk diákszínpados diákjai bemutatták a Cupido nyilai című előadásukat, amely vastapsnak örvendett, hiszen elnyerte mindenki tetszését. Harmadik nap a kiránduló sereg két várhoz jutott el, a Füzéri várhoz, illetve a Regéc várához. Az elsőt újraépítve láthattuk, szépen berendezve, ahol felfedezhettük, hogyan is éltek ott az akkori emberek, a regéci várat viszont úgy láthatták, ahogyan az idő megkoptatta. Ezek után a diákok kikapcsolódásképpen egy kalandparkba látogathattak el, visszaérve a szállásra pedig az újonnan szerzett barátok köszöntötték őket. Utolsó nap sok élménnyel indulhatott haza a temesvári csapat, de még akkor se volt vége. Szabolcs földvára is örvendhetett nekünk, illetve a nyíregyházai állatparkba is kellemes két órát töltöttek el.


Élménydús négy napban volt része a Bartók Béla Elméleti Líceum középiskolás diákcsapatának, akkor is ha néha úgy érezték, hogy egyszerre túl sok információt próbálnak betömni a pihenni kívánó fejükbe, de ami biztos, hogy a tudás soha nem árt.


A kiránduló csapat nevében, Gergelyfi Beáta (X.MI)


Fotók: Kiss Ferenc


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator