A X. MB osztály Algyógyon

A X. MB osztály Algyógyon

4 nap, 90 óra, 5400 perc, 324000 másodperc, mind együtt eltöltve. Ez idő alatt csoda történt a X. MB osztállyal Algyógy mágikus „palotájában”, de ki gondolta volna, hogy ez lehetséges? Az biztos, hogy az osztályközösségből nem sokan, de íme, most mindenki csodálkozik.

Elindultunk reggel 7:33-kor a vonattal Algyógy felé, ahol a maffia a városlakók ellen küzdött, mindaddig amíg robotos hanggal meg nem szólalt a hangos bemondó: „A következő megálló Piski, kérem készüljenek a leszállásra!”. 24 izgatott arc jelent meg a 16 személyes, csomagtartó nélküli busz előtt. Legyen hát, felszállás, így legalább két értelemben is közel kerülhettünk egymáshoz. A kapuban már várt minket Szili G, akkor még nem is sejtettük, hogy mennyire közel kerülünk egymáshoz a kiruccanás végére. „Jó napot!” köszöntünk neki szerényen. Az ismerkedős, összerázó játékoknak élveztük minden percét, annak ellenére, hogy voltak azért gondok egymás meghallgatásával. Az első feladatban kudarcot vallottunk, de ez nem is volt gond, hiszen ez motivált minket a többi feladat teljesítésében a kirándulás végéig. Feladatok, játékok, hosszú, mély beszélgetések, váratlan új barátságok, egy nagy, szerető család. Erről szólt nekünk Algyógy. Színdarab készítés a saját értelmetlen mesénkből, gyilkosság megoldása együttműködéssel, átjutás a kötél másik oldalára, úgy, hogy nem érhettünk hozzá, vagy a földhöz, 16 lábon és 13 kézen való sétálgatás, photohunt, több, mint 10 km-s túra, hídépítés, „hettyem-pitty”, és még nagyon hosszan sorolhatnám. Az új becenévvel hazatérő osztályfőnokünk is, ”OC” (angolul kiejtve) is büszkén követte végig az osztályközösség fejlődését, néha kívülről nézve, viszont sokszor résztvevőként.

Fénysebességgel el is jött a búcsúzkodás ideje, a szállást elhagyva barátságosan, boldogan köszöntünk el: „Szia, Szili G.!” Ez a kijelentés maradt meg a legjobban szívemben a táborozásunk végéről: „Csak nézzetek körül. Csendben meghallgatjuk egymást, ezt tette velünk Algyógy.”

A X.MB nevében Gergelyfi Beáta
















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator