Eredményes szereplés a nemzetközi társasági táncversenyen

Eredményes szereplés a nemzetközi társasági táncversenyen

A ROK ART Kulturális Sportegyesület közreműködésével, a Nemzetközi Művészi Táncfederáció (World Artistic Dance Federation) november 18 – 19. között rendezte meg Temesváron a European Grand Prix táncversenyt, melyen a Harmónia társasági tánccsoport tizenegy párja is részt vett. A közönség a páros versenyeken kívül a táncosok csoportos jive koreográfiáját is megtekinthette, Love in jive címmel, és természetesen a Palotás bemutatása sem maradt el.

A megmérettetésben határon túli tánccsoportok képviselői is részt vettek, azonban csoportunk tagjainak tánctudása ragadta úgy a közönséget, mint a zsűrit is. Elsőként a magyar közösség által oly jól ismert és kedvelt palotásra került sor, majd a táncosok áttértek a társasági táncra, köztük angol-, vagy bécsi keringő, tangó, szamba, vagy cha-cha. Két csoporttáncunk elnyerte a bírók elismerését, ezért ennek köszönhetően két első hellyel gazdagodtunk, viszont a páros versenyek díjaival is szinte kizárólag mi gyarapodtunk, ugyanakkor meghívást kaptunk különböző külföldi nemzetközi versenyekre is.

Attól eltekintve, hogy rengeteg díjjal tértünk haza, úgy gondolom, érdemes említést tenni arról is, hogy a verseny nem csupán egy-két nap teljesítményéből áll, hanem tulajdonképpen egy folyamat, hiszen minden egyes táncóra után több vagyok, mint azelőtt, és ha valamit szeretettel és kitartással teszel, megkapod a várt eredményt. A lépések helyessége mellett jelentős szerepe van annak is, hogy tánc közben mit tudsz átadni a közönségnek, ez a táncverseny pedig bebizonyította, hogy a Harmónia tagjai valóban értékesek, mert teljes odaadással szeretnek táncolni. Mosolyt csalt az arcomra, amikor az ellenfeleink őszintén gratuláltak, amikor tapasztaltam, hogy önzetlenül segítünk egymásnak a két perces szünetekben, amikor külföldi bírók dicsértek meg bennünket, és amikor körbenézve a teremben, számtalan tehetséges-, a tánc művészete előtt tisztelgő embert láttam.

Egy tánccsoport teljesítménye nagymértékben függ az oktató hozzáállásától is, ezért nagyon hálásak vagyunk Metz Rita kitartásának és türelmének, ugyanis neki köszönhetjük a rengeteg tanácsot, építő kritikát és segítséget, melynek eredményeként eljutottunk erre a versenyre, ugyanakkor köszönjük a Bartók Béla Alapítvány anyagi támogatását is. Bizalomteljesen tekintünk előre, a kihívások sorozatát várva tánc területén is, hiszen minden egyes megmérettetés a fejlődésünkre szolgál, mert többet fejlődni mindig lehet. A tánc művészete számunkra valami különleges, ezt pedig elért eredményeink tökéletesen tükrözik.

A Harmónia tánccsoport nevében Bîtoancă Diana

Fotók: Orosz Sándor



























Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator