Bokréta tábor Kisiratoson

Bokréta tábor Kisiratoson

Második alkalommal szerveztük meg a BOKRÉTA Néptánc- és Citeraegyüttes nyári felkészítő táborát az Arad megyei Kisiratoson, ahol a mintegy 60 bokrétás mellett tiszaszigeti (Magyarország) és helybeli gyerekek és fiatalok együtt, három korcsoportban, bővítették néptánc- és népdal tudásukat. A legkisebbek mezőföldi táncot tanultak Adorjányi Botond és Szabó Dóra irányításával, a középső csoport oktatói Tímár Attila és Farkas Viola, akik kalocsai táncot tanítottak, a haladó csoport pedig gyergyói táncrendet tanult Farkas Tamás és Papp Johanna irányítása mellett. Minden reggel közös népdal tanulással indult a program, de naponta tartottunk érdekes kézműves foglalkozásokat és sporttevékenységeket is.

A tábor végén hangulatos gálaműsorral és kézműves kiállítással kedveskedtünk a szép számban megjelent szülői közönségnek és az érdeklődő helybelieknek.

A tábor sikeres lebonyolítását és otthonias hangulatát nagy részben segítették a kisiratosi község vezetői, nevezetesen Korondi Erika polgármester, Andó László alpolgármester és Almási Vince egykori polgármester, akik, elmondásuk szerint, jövőre is visszavárják a BOKRÉTÁT. Köszönet illeti a szorgos kezű anyukákat, akik a tábor ideje alatt hathatós segítséget nyújtottak a mindennapi munkában. Támogatóink voltak a Bethlen Gábor Alap, a Temes megyei Közgyűlés Kulturális Bizottsága valamint a Communitas Alapítvány.

Szabó Ferenc, táborvezető











Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator